Ga naar de inhoud

Kipbonbon van roomkaas met mango

Lekker bij de paasbrunch, als borrelhapje of voorgerecht. Kipbonbon van roomkaas met mango.

20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op
Kipbonbon van roomkaas met mango

Kipbonbon van roomkaas met mango

Vandaag tip ik je weer een lekker gerechten voor bij de paasbrunch. Deze kipbonbon van roomkaas met mango. Lekker smeren op een toastje of broodje.

En niet alleen lekker bij de paasbrunch, de kipbonbon doet het ook goed als borrelhapje of (onderdeel van) het voorgerecht.

Kipbonbon van roomkaas met mango

De kipbonbon van roomkaas met mango is een lekker hapje als onderdeel van de paasbrunch. Geen groot gerecht, maar juist lekker voor erbij.

Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht dat ik tijdens het kerstontbijt op kantoor heb gegeten. Dat was een variant met zalm. En daarbij heb ik in dit geval de smaken van een gerecht dat al op mijn website staat gebruikt. Namelijk de carpaccio van kipfilet met mango. Een oudje, uit het Brenda Kookt archief. Maar nog steeds vind ik dit een hele lekkere combinatie. Deze keer heb ik het verwerkt in deze kipbonbon.

Het is een lekker fris-zoet smeerseltje. Perfect bij de paasbrunch, voor op toast of brood.

Kipbonbon van roomkaas met mango

Kipbonbon van roomkaas met mango

Het is eenvoudig om de kipbonbon van roomkaas met mango te maken. In een kom meng je roomkaas met de andere ingrediënten: bieslook, citroensap, ringetjes lente-ui en blokjes mango en reepjes kipfilet.

Een kommetje dat bedekt is met huishoudfolie bedek je met plakjes kipfilet. Hierin verdeel je het roomkaas/mango mengsel. Vouw de kipfilet om het roomkaasmengsel zodat het goed is afgedekt.

Het beste kun je de kipbonbon hierna even laten opstijven in de koelkast, een uurtje.

Serveer de kipbonbon op een bedje van veldsla, met toast of brood.

Niet alleen lekker bij lunch of brunch. Dit smeerseltje is ook heerlijk bij de (paas)borrel of als onderdeel van de avondmaaltijd.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkt recept van de kipbonbon van roomkaas met mango.

Kipbonbon van roomkaas met mango

Smeersel – recepten

Bij de paasbrunch is het leuk om een aantal typische paasrecepten op tafel te zetten. Maar beleg voor op een broodje is ter afwisseling ook fijn. Zoals de kipbonbon van roomkaas met mango. Ben je opzoek naar meer recepten zoals deze? Dan tippen we je graag deze smeersel recepten die het ook goed doen bij de paasbrunch:

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • huishoudfolie
  • kommetje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kipbonbon van roomkaas met mango

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Snijd de helft van de kipfilet in stukjes.
2
Stap 2
Meng de roomkaas met bieslook, citroensap, ringetjes lente-ui en blokjes mango en reepjes kipfilet. Breng op smaak met zout en peper. Roer het mengsel goed door.
3
Stap 3
Bedek een schaaltje met huishoudfolie. Beleg de folie met plakjes kipfilet, eerst eentje in het midden en daarna langs de randen zodat de hele vorm bedekt is, en een deel eroverheen valt. Hiermee kun je straks de kipbonbon afdekken.
4
Stap 4
Vul het schaaltje met het roomkaas-mango mengsel. Vouw de plakjes kipfilet die over de rand hangen om zodat de kipbonbon is afgedekt.
5
Stap 5
Zet de kipbonbon minimaal ene uurtje weg in de koelkast zodat de roomkaas kan opstijven.
6
Stap 6
Haal het schaaltje voor het serveren uit de koelkast. Verdeel het samen met veldsla op een bord of plank.
7
Stap 7
Serveer de kipbonbon van roomkaas met mango met toast of brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's
Snelle lunchsalade met pesto en kip

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op