Ga naar de inhoud

Tropische kipsalade (smeersel)

Over 2 weken is het Pasen, en waarschijnlijk begin je inmiddels na te denken over de paasbrunch of het paasdiner? Om je daarbij te helpen deel ik de komende week heel veel lekkere paasinspiratie met je hier op Brenda Kookt!. Ik trap vandaag af met een lekker smeersel voor op...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Pocheer de kipfilet in de kippenbouillon door het 10 minuten in de bouillon te verwarmen. Let er op dat de bouillon niet kookt.
2
Stap 2
Snijd de ananas en partjes mandarijn in kleine blokjes, snijd de verse bieslook ook fijn. Meng de yoghurt met mayonaise, kerriepoeder, kurkuma, zout en peper tot een mooi papje.
3
Stap 3
Snijd de gare gepocheerde kip in kleine blokjes en laat dit helemaal afkoelen.
4
Stap 4
Roer de afgekoelde kip samen met de blokjes ananas en mandarijn door het yoghurt-mayonaise mengsel. Roer tot slot de bieslook er door.
5
Stap 5
Als je het mengsel te dik vindt, voeg dan een beetje extra yoghurt of mayonaise toe (dit is ook afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt).
6
Stap 6
Tip: Wil je de salade bewaren of vooraf maken? Voeg dan de ananas en mandarijn last-minute (dus voordat je gaat eten) toe. Hierdoor voorkom je dat het sap uit de ananas en mandarijn door de hele salade loopt en deze waterig wordt. 

Tropische kipsalade (smeersel)

Tropische kipsaladeOver 2 weken is het Pasen, en waarschijnlijk begin je inmiddels na te denken over de paasbrunch of het paasdiner? Om je daarbij te helpen deel ik de komende week heel veel lekkere paasinspiratie met je hier op Brenda Kookt!. Ik trap vandaag af met een lekker smeersel voor op brood: de tropische kipsalade.

Ik ben gek op lekkere smeersels op brood, crackers en toastjes en neem daarom bij de slager regelmatig een bakje met wat lekkers om te smeren mee. Maar het is ook helemaal niet zo lastig om zelf een smeerbare salade te maken. Ik tip je vandaag deze frisse tropische kipsalade.

De kipsalade is lekker romig. Ik heb er voor gekozen mayonaise toe te voegen, maar je kunt deze ook gedeeltelijk of helemaal vervangen door yoghurt. Kerrie en kurkuma zorgen voor de pit en de blokjes ananas en partjes mandarijn zorgen voor frisheid.

Tropische kipsalade

 

Tropische kipsalade voor op brood

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op