Ga naar de inhoud

Tomaten bruschetta spread

  Vandaag gaan we weer voor een lekker smeerseltje, namelijk dé tomaten bruschetta spread. Al jaren ben ik dol op de bruschetta met tomaat (klik hier voor het recept). Het lastige is dat veel van het tomatenmengsel tijdens het eten van de bruschetta valt. En dat is niet altijd handig. Daarom leek het me een goed

Tomaten bruschetta spread

 

Bruschetta tomaten smeersel

Vandaag gaan we weer voor een lekker smeerseltje, namelijk dé tomaten bruschetta spread.

Al jaren ben ik dol op de bruschetta met tomaat (klik hier voor het recept). Het lastige is dat veel van het tomatenmengsel tijdens het eten van de bruschetta valt. En dat is niet altijd handig. Daarom leek het me een goed idee een spread van de tomaten bruschetta te maken. De tomaten bruschetta spread.

Een groot succes, tijdens de barbecue was dit smeerseltje meer in trek dan de kruidenboter. En dat zegt wat 😉

Bruschetta tomatenspread

Tomaten bruschetta spread

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 6 roma tomaten
  • teentje knoflook
  • 2 stengels lente ui
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding:

Ontvel de tomaten door aan de onderkant van de tomaten een kruis te kerven. Leg de tomaten een paar minuten in kokendheet water. Haal ze er hierna uit leg ze even in koud water. Het velletje laat nu los, verwijder het vel door vanuit het vanuit het midden van het kruis er af te trekken.

Snijd de ontvelde tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten, gooi dit weg. Snijd het vruchtvlees van de tomaten heel erg fijn (dit kan ook met een keukenmachine of ander snijhulp).

Snijd de lente ui in ringetjes, pers de knoflook en snijd de basilicum fijn.

Breng de fijn gesneden tomaten op smaak met peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe. Voeg de lente ui en fijngesneden basilicum toe en meng het goed door elkaar. Laat het mengsel voor het serveren minimaal een half uur afgedekt in de koelkast staat.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

3 reacties

Donald

Een stukje schrijven is mijn hobby niet, doe ik bijna nooit, maar wat wel erg handig is om van bruschetta sspread is het fijn te maken zodat het niet van't broodje afvald!! Ik ben als hobbykok, elke dag weer nieuwsgierig wat er de volgende dag als recept binnen komt. En wordt dan geïnspireerd om nieuwe recepten uit te proberen. Wat ook een grote hobby van me is, vruchtenwijn, likeur en bier maken, al 40 jaar, ook brood en ijs. Maar, ga vooral zo door!!! Met vriendelijke groet, Donald

Laat een bericht achter

Bertien

Heerlijk! Ook bij een glaasje wijn met een stokbroodje.

Laat een bericht achter

els wemmers

hier ben ik ook dol op, ga dit recept proberen

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op