Ga naar de inhoud

Kip-Mango Salade

Kip-mango salade. De salade die bij ons op geen feestje ontbreekt, meestal uit het bakje. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Dit is een remake op de populaire Johma salade.

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip-Mango Salade

Yumm kip-mango! De salade die bij iedere borrelmiddag of-avond bij ons op tafel staat. Dat is de kip-mango salade uit Twente, van Johma. Zo bijzonder is het niet, maar toch is het zo lekker. Wat ons betreft kan geen enkele salade daaraan tippen. Toch heb ik me eraan gewaagd om de salade na te maken. Mijn eigen versie.

Hij komt in de buurt, maar zo romig als ze hem in Twente maken krijg ik hem niet 😉 Waarschijnlijk zou ik dan de saus dikker moeten maken? Maar voor nu keur ik deze versie ook goed.

Kip-mango salade

Kip-mango salade dus. Een lekkere romige salade met kip en mango. Maar ook met pistachenootjes. En dan hebben we zo’n beetje alle hoofdingredienten wel gehad. Hieraan toe voegen we mayonaise en crème fraiche voor een lekkere romige substantie. Maar ook citroensap, mosterd en kurkuma. Dat laatste ook vooral voor de kleur. Al is mij versie wel geler dan het originele smeerseltje. Peterselie en zout en peper mogen in dit geval ook niet ontbreken.

Bij de originele salade uit het pakje zijn de stukken kip en mango erg groot. Ik moet zeggen dat ik me daar weleens aan stoor. Bij mijn eigen versie pak ik dat dus anders aan. De kipreepjes en stukjes mango snijd ik fijn(er) zodat het gemakkelijker is om de salade op een toastje te smeren.

Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept, incl. hoeveelheden.

Meerdere salades om zelf te maken

Heb je na de kip-mango salade de smaak te pakken en wil je meer salades zelf maken? Dan is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. Er zijn zoveel lekkere salades voor op een toastje. En de meeste kun je eenvoudig zelf klaarmaken. Het is een kwestie van ingrediënten met elkaar mengen. Meer niet.

Het is superwimpel om zelf te maken, en het leuke is dat je zo ook gemakkelijk een eigen twist aan recepten van de salades geeft. Een beetje meer van dat, minder van dit. Misschien een extra ingrediënt toevoegen? Het kan allemaal als je het zelf klaarmaakt.

Neem even een kijkje bij deze recepten:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-mango salade

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de gerookte kipreepjes eventueel kleiner.
2
Stap 2
Meng in een kom de gerookte kipreepjes met blokjes mango. Roer hierdoor de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met citroensap, mosterd, kurkuma, peterselie en zout en peper. Voeg de pistachenootjes toe en roer dit alles door elkaar.
3
Stap 3
Serveer direct, of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de kip-mango salade 2-3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Groenteomelet
Cheeseburger ovenschotel
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op