Ga naar de inhoud

Romige salade met sellerie en knoflook – Salade van het huis

Romige salade met sellerie en knoflook, Oftewel salade van het huis van de kaasboer uit het dorp. Een van mijn lievelingssalades (en die van mijn hele familie en vrienden inmiddels) voor op een toastje. Al tijden dacht ik er aan om deze zelf te maken, en toen hoorde ik van...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

gram
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Roer de roomkaas door de selleriesalade. Voeg hierna de geperste knoflook, bieslook, snuf zout en suiker toe. Roer goed door elkaar tot het mooi gemengd is.
2
Stap 2
Serveer de salade op een toastje of bij een borrelplank. Ook lekker op een cracker of boterham als lunch.

Romige salade met sellerie en knoflook – Salade van het huis

Romige salade met sellerie en knoflook, Oftewel salade van het huis van de kaasboer uit het dorp. Een van mijn lievelingssalades (en die van mijn hele familie en vrienden inmiddels) voor op een toastje. Al tijden dacht ik er aan om deze zelf te maken, en toen hoorde ik van een vriendin ineens dat zij het recept al had. Zo hoefde ik zelf niet te experimenteren maar ging ik meteen aan de slag!

Inmiddels heb ik van meerdere mensen uit mijn omgeving gehoord dat ze het recept graag zouden willen hebben. Dus bij deze, zeker de moeite waard om eens te proberen. En heb je geen zin of tijd om dit zelf te maken? Koop dan eens een bakje bij Floor’s Kaas- en Notencentrum!

Romige salade met sellerie en knoflook

Romige salade met sellerie en knoflook – Salade van het huis

Het is een mega makkelijke salade om te maken, het is bijna te makkelijk om te delen. Maar zo lekker! Het enige wat je hoeft te doen is een paar ingrediënten met elkaar mengen.

Het is door de selleriesalade in combinatie met roomkaas lekker fris (ideaal op een zomerse dag dus) en dat beetje knoflook, suiker en verse bieslook maken het extra lekker.

Romige salade met sellerie en knoflook

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op