Ga naar de inhoud

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Een broodje tonijnsalade, maar dan anders. Met truffelmayonaise, ei en avocado. Een heerlijke lunch!

15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Ik vergeet soms om lunchrecepten te delen hier op de blog. Zonde, want het is zo lekker om afentoe wat uitgebreider te lunchen. En nu de lunchrooms dicht zijn moeten we daar thuis dan maar een feestje van maken. Dit broodje tonijnsalade met truffelmayonaise is een topper!

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Ja, wat moet ik zeggen over een broodje tonijnsalade. Dat hij lekker is, en ik moet zeggen dat zijn bijna alles broodjes met tonijn. Het staat dan ook niet voor niets bij bijna alle lunchrooms op de kaart. Maar mijn broodje is anders dan anders. Want de truffelmayonaise tilt dit broodje next level.

Truffelmayonaise maakt alles lekker, zo ook dit broodje tonijnsalade. Samen met rode ui, komkommer, avocado en ei maakt het feestelijk broodje. Lekker voor het weekend, of als lunch tijdens het thuiswerken.

Lunchinspiratie

Kun je meer lekkere lunchinspiratie gebruiken? Neem eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je alle lunchrecepten bij elkaar, van belegde broodjes zoals deze tot de lekkerst salades, pannenkoekjes en tosti’s.

Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

 

 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje tonijnsalade met truffelmayonaise

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Kook het ei in water hard. Laat het ei hierna schrikken en pel het. Snijd het ei in partjes.
2
Stap 2
Snijd de helft van de halve rode ui in halve ringen en snipper de overige rode ui fijn.
3
Stap 3
Giet het water van de tonijn en meng de tonijn met de fijngesnipperde rode ui, peterselie, truffelmayonaise, en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Snijd de harde bollen open en verdeel er een handje rucola op. Verdeel hierover de tonijnsalade met truffelmayonaise. Verdeel hierover de uienringen, blokjes avocado en komkommer. Verdeel tot slot de partjes ei over de broodjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo
Snelle lunchsalade met pesto en kip
Ham-kaasbroodjes
Hartige groentecake

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op