Ga naar de inhoud

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Als je alle bakjes die in de winkel liggen zou moeten geloven, is het supermoeilijk om thuis een borrelsalade te maken. Maar eigenlijk is dat dus ontzettend simpel. Dat bewijst deze homemade zalmsalade van gerookte zalm met citroen wel! Als er iets is dat bij vele ‘buffetten’ aanwezig is dan...
10 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gerookte zalm in iets kleinere stukjes.
2
Stap 2
Doe de zalmstukjes samen met de hüttenkäse, de mayonaise, de citroenzest en het citroensap in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix totdat je een consistentie hebt die jou bevalt. Ik vind het prettig als je de zalm nog een beetje ziet, maar je kunt het mengsel ook langer draaien zodat het meer een soort mousse wordt. Voeg eventueel een eetlepel water toe als je de mix te droog vindt.
3
Stap 3
Doe de zalmmix in een kom en roer hier de gesnipperde ui doorheen. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en voeg het grootste deel daarvan toe aan de zalmsalade. Breng de salade op smaak met peper.
4
Stap 4
Serveer de zalmsalade op brood of toastjes en met de overgebleven bieslook en eventueel wat partjes citroen.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Als je alle bakjes die in de winkel liggen zou moeten geloven, is het supermoeilijk om thuis een borrelsalade te maken. Maar eigenlijk is dat dus ontzettend simpel. Dat bewijst deze homemade zalmsalade van gerookte zalm met citroen wel!

Als er iets is dat bij vele ‘buffetten’ aanwezig is dan is het wel de good old huzarensalade, of de zalmsalade. Omdat we nog steeds in de themaweken zitten leek het ons lekker om hier een variant op te maken. Joor ging met dit lekkere recept aan de slag.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Ik vind thuis dingen maken die je ook kant en klaar in de winkel kunt kopen altijd wel een uitdaging. En ook heel leuk: want als je dit soort dingen thuis maakt, heb je veel meer controle over wat je erin stopt. Zo maakte ik deze zalmsalade niet met alleen maar mayonaise, maar koos ik voor hüttenkäse, wat net wat gezonder en frisser is.

Maar je kunt hier ook makkelijk je eigen draai aan geven: vervang de hüttenkäse bijvoorbeeld door crème fraîche en de rode ui voor bosui voor weer een net iets andere smaak.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

3 reacties

Corrie

Kan dit ook met ricotta?

Laat een bericht achter

Marja

Hoi, Ik eet heel graag gerookte zalm, maar heb het nog nooit als salade gegeten. Dus dit receptje komt als groepen omdat ik voor het weekend weer gerookte zalm wilde halen. Ik ga het nu dus op deze manier uitproberen. Het ziet er lekker uit en de ingrediënten zijn heerlijk dus het kan niet misgaan. Bedankt voor het idee. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Else

Ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik in 't weekend maken, voor op een broodje!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op