Ga naar de inhoud

Vissalade met trio van vis

Lekkere frisse salade. Een vissalade met trio van vis. Met gerookte zalm, makreel en garnaaltjes.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vissalade met trio van vis

Vissalade met trio van vis

Lekkere frisse salade: een vissalade met trio van vis. Met gerookte zalm, makreel en garnaaltjes. Heel lekker voor de lunch, maar ook als zomers diner.

Vissalade met trio van vis

Salade met vis

Deze salade met vis is een toppertje. Lekker met wat eitjes, veldsla, gerookte zalm, gerookte makreel, Hollandse garnaaltjes, ui en citroenmayonaise. Dat is natuurlijk al een feestje op zich, maar ik serveer het nog met wat stokbrood. Yum!

De vissalade met trio van vis is ongelofelijk lekker. Echt een smaakbommetje. Romig, zacht, knapperig, rokerig en ziltig in één hap. Gecombineerd met vers stokbrood is dit nog lekkerder. Perfect voor een feestje, bij de barbecue, als zomers diner of als extra lekkere lunch.

Vissalade met trio van vis

Vissalade maken

Om de vissalade te maken koken we eerst de eitjes in water. Je kunt zelf kiezen hoe hard of zacht je het eitje kookt. Ik ben in dit geval voor een hardgekookt eitje gegaan. Dan meng ik in een kom de veldsla met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. De sla verdeel ik dan over een groot bord of schaal.

Om de vissalade af te maken beleg ik de sla met stukken gerookte zalm. Verdeel hieromheen de gerookte makreel en partjes gekookt ei. Verdeel vervolgens de Hollandse garnaaltjes, rode ui en ringetjes lente-ui over de salade. Voor de finishing touch doe ik wat citroenmayonaise in een plasticzakje en knip ik er een puntje af. Hiermee spuit ik een aantal dotjes citroenmayonaise over de salade. Zo lekker!

Serveer de salade met vis met brood voor een complete maaltijd.

Vissalade met trio van vis

Vissalade met trio van vis

Deze salade is ideaal voor een lichte lunch of een lekker diner op een warme dag. Serveer het met koude vis voor de lekkerste smaak. Wil je de salade bewaren? Bewaar de salade in de koelkast en voeg de citroenmayonaise pas toe vlak voor het serveren om de ingrediënten lekker te houden.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • plasticzakje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vissalade met trio van vis

Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Kook de eitjes in water.

2
Stap 2
Meng in een kom de veldsla met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over een groot bord of schaal.
3
Stap 3
Beleg de veldsla met stukken gerookte zalm. Verdeel hieromheen de gerookte makreel en partjes gekookt ei. Verdeel vervolgens de Hollandse garnaaltjes, rode ui en ringetjes lente-ui over de salade.
4
Stap 4
Doe een beetje citroenmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntje af. Spuit hiermee een aantal dotjes citroenmayonaise over de salade.
5
Stap 5
Serveer de vissalade met brood

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op