Ga naar de inhoud

Ceviche met passiefruit en wasabimayonaise

Een heerlijk fris gerechtje. Ceviche met passiefruit en wasabimoayonaise. Super simpel om te maken, en zo lekker!

20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
Ceviche van zeebaars met passiefruit en wasabimayonaise

Ceviche met passiefruit en wasabimayonaise

Een heerlijk fris gerechtje. Ceviche met passiefruit en wasabimoayonaise. Super simpel om te maken, en zo lekker!

Dit recept vind je terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Deze editie staat in het teken van een heerlijke nazomer met fruit, vis en groenten. Met tropische recepten zodat we hopelijk kunnen genieten van een heerlijke nazomer.

Ceviche van zeebaars met pasteifruit en wasabimayonaise

Koken en Genieten Magazine

In dit nazomernummer van Koken & Genieten gaan we voor heerlijke tropische gerechten waarmee we de zomer dit jaar hopelijk nog lang kunnen vasthouden.

De ceviche van roodbaars vind je uiteraard ook terug in mijn rubriek in het magazine, samen met vier andere lekkere tropische recepten. Zoals zalm met avocado-mangosalsa, kip Hawaii en een tropische mango tiramisu.

Het recept van de ceviche met passiefruit en wasabimayonaise deel ik ook alvast met je op de website. Scroll naar beneden voor het recept.

Koken & Genieten magazine #9 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.  

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal. De derde editie, een heerlijk herfstnummer boordevol ovengerechten kun je nu bestellen in de pre-order via de website.

Ceviche van zeebaars met passiefruit en wasabimayonaise

Ceviche met passiefruit en wasabimayonaise

Ceviche is een gerecht dat ik al vaak had gegeten in een restaurant, maar nog niet zelf had gemaakt. Zonde, want het is zo lekker. Én helemaal niet moeilijk om te maken.

Het belangrijkste is dat je (dag)verse vis gebruikt. In dit geval roodbaars filet. Ik heb door de visboer graten en vel laten verwijderen. Snijd de vis in fijne blokjes, of hele dunne plakjes.

Halveer de passievruchten en wrijf het vruchtvlees door een zeef. Van het sap op en bewaar een aantal pitjes voor de garnering. Klop limoensap en olie door het sap van de passievruchten en breng dit op smaak met zout en peper.

Vertel de passievruchtdressing royaal over de vis. Verdeel er een aantal passievruchtpitjes overheen. Maak de de ceviche af met een toefje wasabimayonaise en cress.

Een heerlijk fris gerechtje om van te genieten.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ceviche met passiefruit en wasabimayonaise

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Controleer de roodbaarsfilet op eventuele graatjes en snijd hem in fijne blokjes. Verdeel de vers gesneden vis met een serveerring over de borden.
2
Stap 2
Halveer de passievruchten. Wrijf het vruchtvlees door een zeef en vang het sap op. Bewaar een aantal pitjes om te garneren. Klop de limoensap en olie door het sap en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Verdeel de passievruchtdressing (royaal) over de vis. Verdeel er wat passievruchtpitjes overheen. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout. Maak de ceviche af met een toefje wasabimayonaise en cress.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op