Wortelsoep met gember en pompoen
Bewaren
We gaan vandaag voor een gerecht boordevol groente. Een wortelsoep met gember en pompoen. Lekker als lunch, onderdeel van de avondmaaltijd of een kommetje tussendoor?
Romige soep boordevol smaak
Soep is altijd een goed idee. Zeker in deze koude wintermaanden. Tijd dus voor een heerlijk romige soep boordevol smaak. Deze keer gaan we voor een wortelsoep met gember en pompoen. Zo lekker en zo simpel om te maken.
En als extra kers op de taart maak je er heerlijke krokante kikkererwten bij als zoet-pittige topping. Sowieso lekker voor de textuur, maar zo krijg je er ook op een makkelijke manier extra eiwitten bij.
Pompoen wortelsoep
En de soep zelf zit ook vol heerlijke smaken en fijne voedingsstoffen dankzij de pompoen, wortels, gember en knoflook. Niet alleen een vullend soepje, maar ook een gezond soepje dus.
Vegan wortelsoep met gember
Eet je vegan? Dan kan je deze soep helemaal vegan maken. Kies dan bij de krokante kikkererwten voor maple syrup in plaats van honing. Net zo lekker! Wat wil je nog meer?Â
Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van de wortelsoep met gember en pompoen.
Wortelsoep met gember en pompoen
Het is heel simpel om een soep boordevol groenten, zoals deze wortelsoep met gember en pompoen, te maken.
In de oven roosterden we de stukken wortel met pompoen. De gegrilde wortel en pompoen gaan daarna in de pan met knoflook en gember, kokosmelk en bouillon. Verwarm dit even mee en pureer het hierna met een staafmixer tot een romige soep.
Voor de krokante kikkererwten bak je uitgelekte kikkererwten met olie in 10 minuten krokant. Voeg hier een beetje honing aan toe met chilivlokken en zout en bak dit kort mee.
Serveer de soep met de krokante kikkererwten als topping.
Kun je meer inspiratie gebruiken voor een kom warme soep? Op deze pagina hebben we de lekkerste soep recepten voor je verzameld.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelsoep met gember en pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de wortels in grove stukken. Doe hetzelfde met de pompoen. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel ze met olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten in 15 minuten gaar.Stap 3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin in ongeveer 10 minuten de kikkererwten krokant. Voeg dan de honing, chilivlokken en zout toe en laat nog kort bakken. Zet dan het vuur uit.Stap 4
Snijd of rasp de gember fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak hierin op laag vuur de knoflook en gember zacht. Voeg vervolgens de geroosterde groenten, de kokosmelk en 500 ml bouillon toe.
Stap 5
Verwarm dit alles even mee tot de soep bijna kookt.
Stap 6
Mix met een staafmixer tot een romige soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan 100ml extra bouillon toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 7
Serveer de soep met de krokante kikkererwten.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelsoep met gember en pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de wortels in grove stukken. Doe hetzelfde met de pompoen. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel ze met olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten in 15 minuten gaar.Stap 3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin in ongeveer 10 minuten de kikkererwten krokant. Voeg dan de honing, chilivlokken en zout toe en laat nog kort bakken. Zet dan het vuur uit.Stap 4
Snijd of rasp de gember fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak hierin op laag vuur de knoflook en gember zacht. Voeg vervolgens de geroosterde groenten, de kokosmelk en 500 ml bouillon toe.
Stap 5
Verwarm dit alles even mee tot de soep bijna kookt.
Stap 6
Mix met een staafmixer tot een romige soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan 100ml extra bouillon toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 7
Serveer de soep met de krokante kikkererwten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.