Ga naar de inhoud

Rode pestosaus met champignons

Goed gevulde rode pestosaus met champignons. Lekker met brood om in te dippen, of als saus bij aardappeltjes of vlees. 

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Rode pestosaus met champignons

Rode pestosaus met champignons

Wat mij betreft is het recept dat ik vandaag met je deel multifunctioneel. De rode pestosaus met champignons komt namelijk bij meerdere gerechten en gelegenheden van pas.

Zo is rode pestosaus met champignons is een lekkere saus om te serveren bij gebakken aardappeltjes, of bij een stukje vlees maar het is ook lekker om te serveren met wat brood, om in te dippen.

Rode pestosaus met champignons

Dit gerecht heb ik afgekeken van mijn buurvrouw. Tijdens de buurtbarbecue die we afgelopen zomer samen organiseerde maakte zij rode pestosaus met champignons.

Al bij het voorproeven was ik om. Onzettend lekker! En de pestosaus met champignons deed me denken aan twee andere gerechten van de website waar ik dol op ben:

Alledrie zijn het heerlijke gerechten van een smakelijke saus met champignons. Heerlijk om stokbrood in te dippen.

Na de buurtbarbecue was alles uiteraard op, dus ik besloot er zelf ook mee aan de slag te gaan en mijn versie te maken. Zo lekker dat ik hem ook graag hier op de website met je deel.

Rode pestosaus met champignons

Rode pestosaus met champignons maken

De rode pestosaus met champignons is gemakkelijk om te maken. De basis zijn champignons en een potje pesto rosso.

Ui en knoflook fruiten we aan in een pan met olie. Hier gaan de champignons bij en deze bak je even rondom aan en bruin. Vervolgens gaat hier de rode pesto bij (het hele potje) en dit verwarm je kort even mee voor je de kookroom toevoegt en dit laat op zacht vuur laat pruttelen.

En dan ben je al klaar.

Het is een lekkere saus dat bij vele gerechten past. Serveer bij gebakken aardappeltjes, of een stukje gebakken vlees of witvis. Maar dus ook lekker bij de borrel of tapas-maaltijd om te eten/dippen met wat stokbrood.

Rode pestosaus met champignons

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rode pestosaus met champignons

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Fruit de ui met knoflook aan in een hapjespan. Doe hierna de champignons erbij en bak dit rondom goudbruin.
2
Stap 2
Doe hierna de rode pesto erbij en verwarm dit even mee.
3
Stap 3
Doe hierna de kookroom erbij, roer goed door en laat dit 10 minuten meepruttelen op zacht vuur.
4
Stap 4
Serveer de rode pestosaus met champignons met brood om in te dippen of als saus bij vlees of aardappeltjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op