Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Romige Toscaanse knoflookchampignons met spinazie. Een vegetarische schotel van knoflookchampignons met zongedroogde tomaat en spinazie. Serveer met brood, pasta of rijst.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Yum, wat mij betreft is dit een heerlijk maaltje voor het weekend. Serveer deze Toscaanse knoflookchampignons met spinazie als makkelijke maaltijd of als hapje bij de borrel. Heerlijk om ciabatta of brood in te dippen. Of serveer het met gekookte pasta. Kan ook!

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Dit recept geïnspireerd op een van mijn favorieten: de knoflookchampignons met spek en kaas. Mijn favoriet bij tapas of een hapjesmaaltijd. Via Pinterest kwam ik dit recept tegen en dacht ik: deze wil ik ook maken. Het was zo lekker, dat ik het recept van cafe delites graag ook hier met jullie deel.

Romige Toscaanse knoflookchampignons met spinazie deze keer. Een vegetarische schotel. Bij deze Toscaanse variant hierop gaan we voor een meer gevulde saus. Met spinazie en zongedroogde tomaat. En natuurlijk mag Parmezaan niet ontbreken als we het over een Italiaanse versie hebben.

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Zo maak je de de vegetarische schotel

Het is gemakkelijk om het gerecht te maken. Ui met knoflook fruiten we aan in een pan. Hierna verwarmen we ook even de zongedroogde tomaatjes mee zodat de aroma lekker vrij komt. Daarna gaan er champignons bij die we lekker rondom bruin bakken.

Hierna gaat de bouillon of witte wijn erbij. Laat dit even inkoken voor de kookroom erbij gaat. Dit breng je op smaak met zout en peper en verwarm je mee. Hierna gaat de spinazie erbij en dit laten we slinken. Tot slot gaat de Parmezaanse kaas erbij, samen met de Italiaanse kruiden.

En dan is het tijd om te smullen.

Ik geniet er ontzettend van om dit te eten met geroosterde brood of ciabatta brood. Lekker als avondmaaltijd of hapje bij de borrel. Ook kun je gekookte pasta bij de Toscaanse knoflookchampignons met spinazie serveren. Zo wordt het weer een hele andere maaltijd.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met complete uitgewerkte recept.

Toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze toscaanse knoflookchampignons met spinazie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm een pan met boter. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Doe hierna de zongedroogde tomaatjes erbij en bak dit 2 minuten voor je de champignons toevoegt. Bak deze 5 minuten rondom aan en bruin.
2
Stap 2
Doe hierna de bouillon of witte wijn erbij en laat dit even inkoken.
3
Stap 3
Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm dit even mee.
4
Stap 4
Doe de spinazie erbij en laat dit even meeslinken in de saus. Doe hierna de Parmezaan erbij, laat dit ook even mee verwarmen.
5
Stap 5
Doe hierna de Italiaanse kruiden erbij, en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
6
Stap 6
Serveer de Toscaanse knoflookchampignons met spinazie met rijst, pasta of brood om in te dippen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

2 reacties

Steph
5/5 sterren

Het was geweldig. Ik heb het voor een potluck met vrienden gemaakt. Zij vonden het super lekker 🤤🙏

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat superleuk om te horen!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op