Ga naar de inhoud

Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept

Een heerlijk tapas-recept. Knoflook champignons met spek en kaas. Champignons in kaassaus, met spek en knoflook. Heerlijk om met brood te eten.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept

Zeg je tapas, dan zeg je knoflook. En champignons. Ben je gek op deze combinatie? Dan moet je dit gerecht echt een keer maken. Knoflookchampignons met spek en kaas. Een super lekker tapas recept. Maar hij doet het ook goed als borrelhapje of als onderdeel van een buffet-diner.

Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn niet bepaald gezond of slank. Maar zo lekker! Met knoflook dus, en kaas en spek. En laten we de slagroom die samen met de kaas zorgt voor een heerlijke saus niet vergeten. Kortom, mega lekker!

Knoflookchampignons met spek en kaas

Knoflookchampignons met spek en kaas

Tapas of kleine hapjes als avondeten, ik ben er gek op! Lekker met een stokbroodje of kom soep erbij. Heerlijk, in het weekend eten we dat regelmatig.

Tijdens tapas-avondjes met vrienden zijn deze knoflookchampignons met spek en kaas al vaker op tafel gekomen. Het is een van de favoriete recepten van mijn vriendin Jorien. De laatste keer dat zij ze had gemaakt vond ik het zo lekker dat ik haar naar het recept vroeg. En bij deze deel ik dit recept met jullie allemaal, zodat jullie er ook van kunnen genieten.

In feite zijn het gebakken (hele) champignons. Op smaak gebracht met een scheut witte wijn, knoflook en peterselie. Slagroom zorgt voor een heerlijke saus. En gebakken spekreepjes en mozzarella en parmezaan maken het af. Helmaal als je het in de oven nog even lekker laat gratineren zodat er een kaas-oortjes op komt.

Door de knoflook met kaas, spek en slagroom is het knoflookchampignons wel een machtiger gerecht. De portiegrootte van het recept hieronder is 4 personen. Dan is het een tapashapje, dat je deelt. Met zijn tweeën hebben wij deze portie ook gegeten als lunch nadat we deze foto’s hebben gemaakt.

Knoflook champignons met spek en kaas

Tapas recepten

Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn natuurlijk super goed te combineren met andere tapasrecepten. Samen met deze gerechten maak je er een compleet tapas-diner van:

Knoflook champignons met spek en kaas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze knoflookchampignons met spek en kaas – tapas recept

Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.

2
Stap 2
Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.
3
Stap 3
Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.
4
Stap 4
Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.
5
Stap 5
Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.
6
Stap 6
Laat het 15 minuten in de oven gratineren.
7
Stap 7
Serveer met brood.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Sinterklaastiramisu met mandarijncurd
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan

1 reactie

H Smit

Leuk en handig

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op