Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept
Een heerlijk tapas-recept. Knoflook champignons met spek en kaas. Champignons in kaassaus, met spek en knoflook. Heerlijk om met brood te eten.
Knoflookchampignons met spek en kaas – Tapas recept
Bewaren
Zeg je tapas, dan zeg je knoflook. En champignons. Ben je gek op deze combinatie? Dan moet je dit gerecht echt een keer maken. Knoflookchampignons met spek en kaas. Een super lekker tapas recept. Maar hij doet het ook goed als borrelhapje of als onderdeel van een buffet-diner.
Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn niet bepaald gezond of slank. Maar zo lekker! Met knoflook dus, en kaas en spek. En laten we de slagroom die samen met de kaas zorgt voor een heerlijke saus niet vergeten. Kortom, mega lekker!
Knoflookchampignons met spek en kaas
Tapas of kleine hapjes als avondeten, ik ben er gek op! Lekker met een stokbroodje of kom soep erbij. Heerlijk, in het weekend eten we dat regelmatig.
Tijdens tapas-avondjes met vrienden zijn deze knoflookchampignons met spek en kaas al vaker op tafel gekomen. Het is een van de favoriete recepten van mijn vriendin Jorien. De laatste keer dat zij ze had gemaakt vond ik het zo lekker dat ik haar naar het recept vroeg. En bij deze deel ik dit recept met jullie allemaal, zodat jullie er ook van kunnen genieten.
In feite zijn het gebakken (hele) champignons. Op smaak gebracht met een scheut witte wijn, knoflook en peterselie. Slagroom zorgt voor een heerlijke saus. En gebakken spekreepjes en mozzarella en parmezaan maken het af. Helmaal als je het in de oven nog even lekker laat gratineren zodat er een kaas-oortjes op komt.
Door de knoflook met kaas, spek en slagroom is het knoflookchampignons wel een machtiger gerecht. De portiegrootte van het recept hieronder is 4 personen. Dan is het een tapashapje, dat je deelt. Met zijn tweeën hebben wij deze portie ook gegeten als lunch nadat we deze foto’s hebben gemaakt.
Tapas recepten
Deze knoflookchampignons met spek en kaas zijn natuurlijk super goed te combineren met andere tapasrecepten. Samen met deze gerechten maak je er een compleet tapas-diner van:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze knoflookchampignons met spek en kaas – tapas recept
Stap 1
Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.
Stap 2
Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.Stap 3
Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.Stap 4
Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.Stap 5
Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.Stap 6
Laat het 15 minuten in de oven gratineren.Stap 7
Serveer met brood.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze knoflookchampignons met spek en kaas – tapas recept
Stap 1
Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.
Stap 2
Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.Stap 3
Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.Stap 4
Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.Stap 5
Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.Stap 6
Laat het 15 minuten in de oven gratineren.Stap 7
Serveer met brood.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Lex
Heerlijk, maar volgende keer maak ik het 500 gr champignons.
Josien
Kun je dit ook een grote ovenschotel maken? Ik zie hier van die kleintjes...
Margot
Is het qua smaak heel anders als je de parmezaanse kaas weglaat?
Brenda Hoff
Je zou dan ook geraspte oude kaas kunnen toevoegen bijvoorbeeld .
Babette
Echt super lekker! Beetje kaasfondue-achtig ook. Zelfs mijn zoon (student) wilde het recept. Hij kwam met het idee dat het ook wel eens een goede pastasaus zou kunnen zijn. Gaan we binnenkort proberen, lijkt ons ook lekker!
Jo
Hallo, klopt het dat het nog best dun blijft nadat het 15 minuten in de oven heeft gestaan?
Brenda Hoff
Ja het is een soort saus waar de champignons in liggen
Elcke
Als je het recept zonder wijn wil maken kun je deze dan door iets vervangen?
Brenda Hoff
Hoi Elcke, je kunt dan bijv wat bouillon toevoegen.
T.Grit
Ziet er erg lekker uit. Een vraagje kun je de slagroom vervangen voor iets anders. Zoja, voor wat als ik vragen mag. Bvd
Brenda Hoff
Dit is een van mijn persoonlijke faovrietjes. De slagroom kun je bijvoorbeeld vervangen door kookroom.
Sonja
Kan ik het ook van tevoren maken?
Marloes
Bedoel je met ‘klaarzetten’ alles t/m stap 5??
Brenda Hoff
Ja, zeker. Klaarzetten en voor het serveren alleen nog even in de oven.
Sonja
Kan je het recept ook eerder maken en later serveren?
Ineke
Heerlijk, ook zonder spekjes!
Clary Wijenberg
Heerlijk, ga ze voor de tweede keer maken!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Clary, dit is ook een van mijn favorieten
H Smit
Leuk en handig