Ga naar de inhoud

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje. De gevulde mini paprika's met spek en kaas zijn een hit!
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan zonder olie krokant. Laat de spekjes hierna uitlekken op keukenpapier. Snijd of hak de spekblokjes kleiner.
2
Stap 2
Snijd de peper fijn. Halveer de mini paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.
3
Stap 3
Houd een klein beetje van de gebakken spekjes, geraspte kaas en peper apart voor de garnering. Roer de roomkaas los en roer de krokant gebakken spekjes, geraspte kaas en de fijngesneden peper erdoor.
4
Stap 4
Vul de mini paprika’s met het roomkaasmengsel. Garneer de gevulde paprikaatjes met de overige ingrediënten.
5
Stap 5
Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Vandaag tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje: Gevulde mini paprika’s met spek en kaas.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

De mini paprika’s vul ik met een mengsel van roomkaas, gebakken spek, geraspte cheddar kaas en jalapeñopeper. Een romige vulling met hartige componenten. Zo lekker!

Deze gevulde mini paprika’s vliegen van tafel!

Je kunt dit hapje heel goed vooraf maken. Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt (bijvoorbeeld met huishoudfolie of in een bakje) in de koelkast. De jalapeño kun je vervangen door groene paprika.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

2 reacties

Marja

Tapas kan altijd, wij hebben volgende week met vrienden een heerlijke borrel/ tapas middag / avond gepland en er komen een aantal hapjes zeker hier vandaan ! It.s always tapas time :) Fijn weekend groetjes Marja

Laat een bericht achter

Narska

Laatste tijd heb jij veel over tapas......goed idee, maar niet nu, niet in februari. Tapas ideeën zijn iets voor mei - juni.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op