Ga naar de inhoud

Spaanse tortilla met chorizo

Lekker hapje bij de borrel of tapas: Spaanse tortilla met chorizo. Een omelet met aardappel en chorizo.

15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • koekenpan met diameter van 19 cm
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de koekenpan met een beetje olie op het vuur. Fruit de chorizo samen met de ui en knoflook. Voeg als de ui glazig ziet de blokjes aardappel en paprika toe en bak dit 10 minuutjes mee tot de aardappel gaar is.

2
Stap 2
Doe de tijm met paprikapoeder en cayennepeper in de pan en breng op smaak met zout.
3
Stap 3
Roer de eieren los in een kom en giet dit over het chorizomengsel. Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes garen.
4
Stap 4
Draai de tortilla hier om met behulp van een bord. Laat de tortilla op de andere kant nog kort garen.
5
Stap 5
Snijd de tortilla met chorizo in blokjes en garneer met verse peterselie.

Het is ook mogelijk om de tortilla in de oven te garen. Verwarm de tortilla eerst 5 minuten op het vuur, en daarna 10 minuutjes op 180 graden in de oven. Let hierbij wel op dat de koekenpan geen handvat van kunststof heeft.

Spaanse tortilla met chorizo

Vandaag gaan we voor een tapashapje dat multifunctioneel is. Deze Spaanse tortilla met chorizo is namelijk niet alleen lekker bij de tapas, ook als makkelijke maaltijd, borrelhapje en zelfs als lunch!

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Een Spaanse tortilla is een soort omelet met aardappel. In dit geval heb ik naast aardappel ook ui, paprika en chorizo toegevoegd. De chorizo geeft de Spaanse tortilla een kruidige smaak.

Gebruik voor dit recept geen grote koekenpan met een diameter van 30 cm. Je kunt beter voor een kleinere pan van 19 a 20 cm gaan. Dan heeft de tortilla een mooie dikte, en kun je hem ook beter omdraaien.

Want dat is wel het lastigste aan het maken van de tortilla, het omdraaien van de grote omelet. Zorg ervoor dat het ei bijna helemaal gestold is, hierna kun je hem met behulp van een bord omdraaien. Het bord leg je op de koekenpan, vervolgens draai je het om zodat de tortilla op het bord ligt. En dan kun je hem zo weer in de pan schuiven.

Dit recept is voor 8 personen, als tapas hapje. Als makkelijke maaltijd zou ik dit voor 2 personen serveren met een salade erbij. De Spaanse tortilla kun je zowel koud als warm eten. In dit geval serveerde ik het bij een tapas-diner, maar hij doet het ook goed als borrelhapje. Of wat dacht je als makkelijk maaltijd met een salade ernaast? Of als lunch? Het kan allemaal!

–> Wil je meer inspiratie voor het maken van lekkere tapas-hapjes? Op deze pagina vind je de tapasrecepten bij elkaar.

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op