Ga naar de inhoud

Kiprolletjes met spek

De afsluiter van de tapas-week is een super simpel maar ook super lekker recept. Kiprolletjes met spek, met barbecuesaus en honing. Doet het goed als tapas, maar ook als borrelhapje! Kiprolletjes met spek Een lekker hapje hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze kiprolletjes met spek. Chickenwings...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Breng de kiphaasjes op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Rol de stukjes kip in een plakje ontbijtspek.
4
Stap 4
Verwarm de barbecuesaus in een pannetje en roer de honing erdoor.
5
Stap 5
Verdeel de kiprolletjes over de bakplaat en bestrijk met de barbecuesaus.
6
Stap 6
Bak de kiprolletjes 10 minuten in de oven. Draai de rolletjes om en bestrijk nogmaals met de barbecuesaus. Bak nogmaals 10 minuten.

Kiprolletjes met spek

De afsluiter van de tapas-week is een super simpel maar ook super lekker recept. Kiprolletjes met spek, met barbecuesaus en honing. Doet het goed als tapas, maar ook als borrelhapje!

Kiprolletjes met spek

Kiprolletjes met spek

Een lekker hapje hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze kiprolletjes met spek.

Chickenwings vind ik super lekker, maar dat kluiven is eigenlijk niet helemaal mijn ding. Dus ging ik voor een tapasdiner dat we tijdens oudejaarsavond hadden voor een makkelijker alternatief. Een hapje met kip, met heel veel smaak, zonder te kluiven.

Het is een kiphaasje gerold in spek en vervolgens bestreken met een mengsel van BBQsaus en honing. Als je de kiprolletjes met spek in de oven (of koekenpan) gaart ontstaat er een super lekker hapje. Fingerfood. Tapas. Borrelhapje. Serveer wanneer en hoe jij wilt.

Tip: ook lekker om grotere porties te maken en dit te serveren als maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet ernaast. En gaar ze (in de zomer, maar winter kan ook) ook eens op de barbecue. Lekker!

Kiprolletjes met spek

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

3 reacties

Petra

Wat is de hoeveelheid bbq saus met de 2 eetlepels honing? Gr Petra

Laat een bericht achter

Joyce

Deze zijn zo lekker! Wij maken ze ook op mijn werk (poelier)!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Joyce! Heerlijk hapje he?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op