Ga naar de inhoud

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan. Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een...
40 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
2
Stap 2
Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
3
Stap 3
Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
4
Stap 4
Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan.

Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een flinke pan, hiervan blijf je namelijk maar eten. We lustten er wel pap van. Nog steeds ben ik gek op deze aardappeltjes van mijn moeder en staat er regelmatig een pan op tafel.

Lekkerste gebakken aardappeltjes

Geen ingewikkeld gedoe voor deze lekkere aardappeltjes. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. De aardappeltjes zijn niet mega gekruid. Wel mega lekker.

Ik geef je het recept voor 2 personen, maar natuurlijk kun je dit eten met nog veel en veel meer mensen.

Het geheim is een goede paprika poeder en goed bakken. Voor je gevoel bak je de aardappeltjes te lang en op iets te hoog vuur. Maar juist hierdoor worden ze perfect.

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Limoncello tiramisu
Knoflookbrood
Spaanse rijst met bonen en olijven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op