Een zomersalade, boordevol groenten. Sperziebonensalade met feta en citroendressing. Een simpele en heerlijke salade, met gebakken amandelschaafsel. Zo lekker!
Gang Bijgerecht
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
600gramsperziebonen
50gramamandelschaafsel
2eetlepelsboter
50gramfeta
Voor de dressing
1citroengeraspt, en geperst
1teentje knoflook
2eetlepelsolijfolie extra vierge
1theelepelhoning
Peper en zout
Instructies
Dop de boontjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze in koud water afkoelen, zo garen ze niet langer door.
Laat de boter smelten in een koekenpan op laag vuur. Voeg het amandelschaafsel toe net als een snuf zout en bak het amandelschaafsel bruin. Haal daarna uit de pan.
Maak in de tussentijd de dressing. Snijd of pers hiervoor het teentje knoflook fijn en meng de knoflook vervolgens in een kommetje met citroensap en de -rasp, de olijfolie extra vierge, de honing en peper zout tot een dressing.
Meng de helft van de dressing met de sperziebonen en verdeel de boven over een schaal. Verdeel hier het amandelschaafsel en de feta overheen. Serveer de rest van de dressing ernaast.
Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en een stukje witvis of vlees.