Sperziebonensalade met feta en citroendressing
Bewaren
Een zomersalade, boordevol groenten. Dat is deze sperziebonensalade met feta en citroendressing. Een simpele en heerlijke salade, met gebakken amandelschaafsel. Zo lekker! En: is gemakkelijk te combineren met vele maaltijden en showstoppers!
Lekker bijgerecht, een zomersalade boordevol groenten
Dit zijn van die recepten die altijd handig zijn om achter de hand te hebben. Lekker voor erbij, en die je bij ieder etentje weer tevoorschijn kunt toveren. Te combineren met meerdere showstoppers.
Deze sperziebonensalade met feta en citroendressing is er zo eentje. Lekker als simpele maaltijd met een gebakken krieltje erbij. of als bijgerecht bij de barbecue. Of als bijgerecht bij een stukje gegrilde vis.
Sperziebonensalade met feta en citroendressing
Een echt zomerse salade, maar dan bijna alleen bestaande uit groenten. Dat is deze heerlijke sperziebonensalade met feta.
Het secret ingredient van de sperziebonensalade is de simpele dressing met daarin een teentje knoflook, die heel veel pit en smaak geeft aan de verder relatief simpele salade.
En voor het amandelschaafsel kun je me ’s nachts echt wakker maken. Omdat je het in boter bakt én voorziet van een snufje zout is deze topping echt on-weer-staan-baar. Ik moet echt moeite doen om niet alles al op te eten voordat het over de salade gaat! Probeer maar, je zult versteld staan!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarbij het uitgeschreven recept voor deze heerlijke salade voor erbij.
Bijgerecht boordevol groenten
Misschien wel het lastigste onderdeel bij het samenstellen van het menu vind ik de bijgerechten. En dan met name de groenten wat wat mij betreft is een krieltje uit de oven altijd goed. Deze sperziebonensalade met feta en citroendressing mag wat mij betreft echt niet ontbreken bij een zomermaaltijd.
Andere toppers voor erbij zijn onder andere:
Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sperziebonensalade met feta en citroendressing
Stap 1
Dop de boontjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze in koud water afkoelen, zo garen ze niet langer door.Stap 2
Laat de boter smelten in een koekenpan op laag vuur. Voeg het amandelschaafsel toe net als een snuf zout en bak het amandelschaafsel bruin. Haal daarna uit de pan.Stap 3
Maak in de tussentijd de dressing. Snijd of pers hiervoor het teentje knoflook fijn en meng de knoflook vervolgens in een kommetje met citroensap en de -rasp, de olijfolie extra vierge, de honing en peper zout tot een dressing.
Stap 4
Meng de helft van de dressing met de sperziebonen en verdeel de boven over een schaal. Verdeel hier het amandelschaafsel en de feta overheen. Serveer de rest van de dressing ernaast.Stap 5
Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en een stukje witvis of vlees.Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sperziebonensalade met feta en citroendressing
Stap 1
Dop de boontjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze in koud water afkoelen, zo garen ze niet langer door.Stap 2
Laat de boter smelten in een koekenpan op laag vuur. Voeg het amandelschaafsel toe net als een snuf zout en bak het amandelschaafsel bruin. Haal daarna uit de pan.Stap 3
Maak in de tussentijd de dressing. Snijd of pers hiervoor het teentje knoflook fijn en meng de knoflook vervolgens in een kommetje met citroensap en de -rasp, de olijfolie extra vierge, de honing en peper zout tot een dressing.
Stap 4
Meng de helft van de dressing met de sperziebonen en verdeel de boven over een schaal. Verdeel hier het amandelschaafsel en de feta overheen. Serveer de rest van de dressing ernaast.Stap 5
Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en een stukje witvis of vlees.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.