Ga naar de inhoud

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

Nu de lente is begonnen wordt het tijd voor de eerste salade-recepten van dit seizoen. Deze salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop is een fijne overgang tussen de winter en lente. In de winter moet ik niet aan salades denken. Veel te koud! Geef mij dan maar een...
40 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

porties of 10 personen bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Verdeel dit over de bakplaat , besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 30 minuten in de oven. Bestrooi na het roosteren met 1 theelepel komijnzaad en laat afkoelen.
3
Stap 3
Spoel de kikkererwten af en rooster deze samen met een halve theelepel komijnzaad in een droge koekenpan.
4
Stap 4
Verdeel de spinazie en veldsla over een schaal of grote kom. Verdeel hierover de geroosterde groenten, zongedroogde tomaten en de kikkererwten. Besprenkel tot slot met de dadel/vijgendressing.

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

Nu de lente is begonnen wordt het tijd voor de eerste salade-recepten van dit seizoen. Deze salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop is een fijne overgang tussen de winter en lente.

In de winter moet ik niet aan salades denken. Veel te koud! Geef mij dan maar een warme soep, of bijvoorbeeld gekookt ei bij de lunch. Maar nu het mooier weer wordt krijg ik weer trek in frisse salades. Deze salade zit er een beetje tussenin, je kunt het ook met warme gegrilde groenten eten.

Salade van gegrilde groenten met kikkererwten

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

Als basis voor de salade gebruik ik verse spinazie en veldsla. Met gegrilde groenten, op smaak gebracht met komijn, en geroosterde kikkererwten ontstaat er een heerlijke salade. Maar hét ingrediënt dat deze salade nog lekkerder maakt is dadel/vijgensiroop. Dit koop ik zelf bij fruitkwekerij Het Keetje, maar is vast ook bij andere speciaalzaken verkrijgbaar. Kun je dit niet vinden, dan kun je het ook vervangen door een goede balsamico-azijn.

Omdat deze vegetarische salade geen vlees of vis bevat is dit een ideaal bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een buffet waar iedereen zelf zijn bordje kan opscheppen, maar ook bij de barbecue.

Salade van gegrilde groenten met kikkererwten

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op