Ga naar de inhoud

Gegrilde groene asperges van de bbq

Lekker groente bijgerecht voor bij de barbecue: gegrilde groene asperges.

15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Week de satéprikkers in water.
2
Stap 2
Snijd de houten onderkanten van de groene asperges. Rijg 5 asperges aan een sateprikker door ongeveer 1,5 cm van de onderkant de prikker in de asperges te steken. Steek een tweede prikker onder de aspergetips in de asperges. Zo ontstaan 4 asperge matjes.
3
Stap 3
Roer de knoflook door de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Bestrijk de aspergematjes met het olijfoliemengsel. Snijd de citroen door.
5
Stap 5
Rooster de aspergematjes op een hete barbecue, 3 minuten per kant. Leg de citroenhelften oo op het barbecuerooster, met de snijkant naar beneden.
6
Stap 6
Rooster de asperges bij een kamado barbecue op een directe temperatuur van 150 tot 180 graden.
7
Stap 7
Serveer de matjes gegrilde groene asperges met de geroosterde citroen. Besprenkel de matjes op je bord met het citroensap.

Gegrilde groene asperges van de bbq

Ik deel vandaag een heel simpel maar heel erg lekker bijgerecht voor bij de barbecue: gegrilde groene asperges. Weinig ingrediënten, kleine moeite maar wat mij betreft een groots resultaat. Ik vind ze heerlijk!

Dus hier zijn ze dan eindelijk, de gegrilde groene asperges van de barbecue! Ik deelde een paar weken geleden een foto van de gegrilde asperges op Instagram toen we hadden gebarbecued. En ik kreeg zoveel vragen naar het recept via DM dat ik ze ook hier deel. Zo kan iedereen het recept makkelijk terugvinden.

Gegrilde groene asperges van de barbecue

Bijgerechten bij de barbecue

Bij een barbecue draait het vaak vooral om grote stukken of veel vlees of vis. Net als een salade kan een lekker bijgerecht met groente kan daar wat mij betreft niet bij ontbreken. Deze gegrilde groene asperges zijn met stip op nummer 1 beland wat mij betreft, andere bijgerechten die ik graag op de barbecue klaarmaak zijn gevulde puntpaprika en daarmee varieer ik ook vaak met de vulling op type kaas. Dit recept gebruik ik dan als basis. Ook ben ik nog steeds dol op witlof van de barbecue met spek.

Gegrilde groene asperges van de barbecue

Gegrilde groene asperges van de bbq

De gegrilde groene asperges zijn super simpel om te maken. We hebben geen ingewikkelde dingen nodig. Satéprikkers, olijfolie, zout, peper, knoflook en citroen is alles wat je in huis moet hebben. En vergeet ook vooral de groene asperges niet, liefst een beetje dikke asperges.

Om de groene asperges gemakkelijker te kunnen grillen maak je er een matje van door de asperges met satéprikkers aan elkaar te rijgen. Normaal gesproken gebruik ik hiervoor twee prikkers. De groene asperges die ik hier op de foto heb gebruikt zijn erg dun, daarom ben ik in dit geval gegaan voor 1 prikker per matje. Als je twee prikkers gebruikt prik je de tweede prikker net iets boven de helft door de asperges.

De asperges bestrijk ik met olijfolie met knoflook en breng ik op smaak met zout en peper. En als we het aspergematje gaan grillen leg ik er een halve citroen bij. De citroen grilt mee, hierdoor wordt het citroensap wat zoeter van smaak. Dit past erg goed bij de gegrilde asperges.

De asperges grill ik op een temperatuur van 150 tot 180 graden. Ze hoeven er maar kort op, slechts 3 minuten per kant. Hierna zijn ze klaar en kun je de asperges direct serveren. Op het bord besprenkel je de gegrilde groene asperges met sap van de gegrilde citroen.

Gegrilde groene asperges doen het goed bij een lekker stuk vlees of vis dat op de barbecue bereid is. Zo hebben wij het inmiddels gecombineerd met entrecote, zalm op cederhout en picanha.

Gegrilde groene asperges van de barbecue

Bekijk ook andere recepten

3 reacties

Ineke

Deze asperges zijn echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Annika

Hoi Brenda! Ik hem zeker proberen. Ik wil ook graag Picanha maken, waar bestel/koop jij deze?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Annika, ik bestel het bij mijn slager.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op