Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Een heerlijke maaltijdsalade voor de lente. Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd. Met groene asperges, tuinerwten en lichtpittige honing-mosterddressing.
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
800gramkrieltjes in schil
250gramgroene asperges
200gramtuinerwten
1rode ui
1bosje verse dille
Pistachenootjes naar smaak
Peper en zout
Voor de dressing
1eetlepelhoning
1theelepelmosterd
3eetlepelolijfolie extra vierge
1teentje knoflook
Instructies
Was de krieltjes en snijd ze vervolgens in kwarten.
Verwijder het houten deel van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 5 centimeter.
Kook de krieltjes in een grote 10 minuten gaar. Voeg de aspergestukjes de laatste 4 minuten toe en de tuinerwten de laatste minuut. Giet goed af.
Maak in de tussentijd de dressing. Pers of snijd het teentje knoflook fijn en meng het in een kommetje met de honing, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de helft van de dressing toe aan de warme krieltjes-groentemix. Zo wordt de dressing extra goed opgenomen. Verdeel de mix vervolgens over een schaal.
Snipper de rode ui en snijd de dille klein. Verdeel over de salade. Doe hetzelfde met de pistachenootjes.