Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Een heerlijke maaltijdsalade voor de lente. Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd. Met groene asperges, tuinerwten en lichtpittige honing-mosterddressing.Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Bewaren
De lente is weer begonnen, heerlijk! Van warme soepen gaan we langzaam over naar salades. Vandaag gaan we voor een lauwwarme salade met lichte smaken en lentegroenten. Een heerlijke krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd.
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Het fijne aan een krieltjessalade als deze is dat het eenvoudig is om te maken.
De krielkwarten kook je samen met de groene asperges en tuinerwten in dezelfde pan en in de tussentijd maak je de lichtpittige dressing met honing, mosterd en knoflook.
Kleine tip: verdeel de helft van de dressing meteen na het afgieten van de krieltjes en groenten erdoorheen, de warme krieltjes nemen de smaken van de dressing dan nóg beter op!
En: bewaar een restje voor de lunch voor de volgende dag.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd.
Lauwwarme salade
Voor een koude salade vind ik het nog iets te vroeg. Een lauwwarme salade is dan ideaal. Deze keer een krieltjessalade. Simpel om te maken en met vele ingrediënten te combineren. En daarbij: perfect als maaltijdsalade.
Wil je na de Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd aan de slag met een andere aardappelsalade? Dan tippen we je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Stap 1
Was de krieltjes en snijd ze vervolgens in kwarten.Stap 2
Verwijder het houten deel van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 5 centimeter.Stap 3
Kook de krieltjes in een grote 10 minuten gaar. Voeg de aspergestukjes de laatste 4 minuten toe en de tuinerwten de laatste minuut. Giet goed af.Stap 4
Maak in de tussentijd de dressing. Pers of snijd het teentje knoflook fijn en meng het in een kommetje met de honing, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Voeg de helft van de dressing toe aan de warme krieltjes-groentemix. Zo wordt de dressing extra goed opgenomen. Verdeel de mix vervolgens over een schaal.Stap 6
Snipper de rode ui en snijd de dille klein. Verdeel over de salade. Doe hetzelfde met de pistachenootjes.Stap 7
Serveer de salade lauwwarm.Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Stap 1
Was de krieltjes en snijd ze vervolgens in kwarten.Stap 2
Verwijder het houten deel van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 5 centimeter.Stap 3
Kook de krieltjes in een grote 10 minuten gaar. Voeg de aspergestukjes de laatste 4 minuten toe en de tuinerwten de laatste minuut. Giet goed af.Stap 4
Maak in de tussentijd de dressing. Pers of snijd het teentje knoflook fijn en meng het in een kommetje met de honing, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Voeg de helft van de dressing toe aan de warme krieltjes-groentemix. Zo wordt de dressing extra goed opgenomen. Verdeel de mix vervolgens over een schaal.Stap 6
Snipper de rode ui en snijd de dille klein. Verdeel over de salade. Doe hetzelfde met de pistachenootjes.Stap 7
Serveer de salade lauwwarm.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Caroline
Heerlijk makkelijk zomers recept. Zelf nog extra courgette aan toegevoegd. Was bij het hele gezin een succes.