Ga naar de inhoud

Krieltjessalade met groene asperges, radijs en avocado-limoendressing

Krieltjessalade met groene aspergetips, radijsjes en avocado-limoendressing. Een heerlijke maaltijdsalade, met fris-romige dressing. Perfect op een mooie zonnig dag.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
krieltjessalade met groene asperges

Krieltjessalade met groene asperges, radijs en avocado-limoendressing

Yes, tijd voor een heerlijke frisse salade. Deze keer gaan we voor een maaltijdsalade. Een krieltjessalade met groene asperges, radijs en avocado-limoendressing. Een zomerse salade met fris-romige dressing. Een feestje om te eten, zeer geschikt voor zomerse zonnige dagen.

krieltjessalade met groene asperges

Verrassende dressing

In de warmere maanden van het jaar eet ik behoorlijk wat (lauwwarme) salades. Ik hou van salades en kan ook van bijna alles een salade maken. En omdat ik altijd naar nieuwe combinaties zoek, ken ik inmiddels ook veel verschillende salades en dressings. Deze krieltjessalade met groene asperges heeft daarom ook een verrassende dressing, eentje die niet zo standaard is.

Ik maak de laatste tijd regelmatig salades met een dressing op basis van avocado, dat heb ik bij deze krieltjessalade met groene asperges ook gedaan. Dat klinkt wellicht gek, maar is echt heel erg lekker.

Verrassend lekker. Dankzij de romigheid van de avocado krijg je namelijk een iets dikkere, heerlijk romige dressing voor je salade die bij heel veel ingrediënten past.

krieltjessalade met groene asperges

Krieltjessalade met groene asperges en avocado-limoendressing

Hier combineer ik een dressing op basis van avocado met limoen. Dit zorgt voor een lekker frisse smaak, wat perfect pas een een zomerse salade.

De dressing op basis van avocado combineer ik in dit geval met knoflook-krieltjes. Ik bak de krieltjes lekker even aan in een pan, zo worden ze knapperig en hebben ze meer smaak dan wanneer je ze kookt. Daarbij voeg ik lichtpittige radijsjes toe en knapperige groene aspergetips.

Het resultaat is een heerlijke maaltijdsalade. Perfect als avondmaaltijd of lunch. Ideaal voor op een mooie zomerdag!

krieltjessalade met groene asperges

Krieltjessalade recepten

Een salade op basis van krieltjes is een heerlijke maaltijdsalade. Plus eenvoudig om te maken, en gemakkelijk te combineren met allerlei ingrediënten. En wat ook fijn is: onze kinderen houden niet van salades. Dus voor hen serveer ik dan gebakken krieltjes met een groenten die ze bijvoorbeeld lekker vinden.

Misschien wil je deze salade met krieltjes ook eens bekijken:

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Staafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze krieltjessalade met groene asperges, radijs en avocado-limoendressing

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Halveer grotere krieltjes. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en laat de boter hierin smelten. Schenk ook wat olie in de pan. Voeg dan het paprikapoeder, de oregano en de knoflook toe en roer even door. Bak dan de krieltjes in 20 – 25 minuten bruin en gaar.
2
Stap 2
Halveer in de tussentijd de aspergetips en snijd de radijsjes in schijfjes.
3
Stap 3
Doe de avocado samen met de olijfolie extra vergine, het sap van de limoen en de honing in een hoge maatbeker en mix tot een romige dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan wat extra water toe. De dressing hoort wel ietsje dikker te zijn dan de dressings die je normaal gebruikt. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Meng de krieltjes in een kom met de helft van de dressing. Meng er dan de aspergetips en radijsjes doorheen. Verdeel de salade over de borden en garneer de salade met grofgesneden munt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op