Ga naar de inhoud

Aardappelsalade met spek

Een aardappelsalade klinkt misschien saai en iets wat vooral in de 80’s werd gegeten, maar dat is het niet. Je kunt er juist alle kanten mee op. Ook in 2015 😉 En voor echte AVG-lovers die geen genoeg kunnen krijgen van aardappelen (zoals ik zelf) is het eigenlijk ideaal, zeker met een mooie dag. Misschien
Delen op

Aardappelsalade met spek

Aardappelsalade

Een aardappelsalade klinkt misschien saai en iets wat vooral in de 80’s werd gegeten, maar dat is het niet. Je kunt er juist alle kanten mee op. Ook in 2015 😉 En voor echte AVG-lovers die geen genoeg kunnen krijgen van aardappelen (zoals ik zelf) is het eigenlijk ideaal, zeker met een mooie dag.

Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd regelmatig een gerecht met gebakken spek plaats? Ook in deze salade heb ik weer krokant spek toegevoegd, het maakt het geheel net ietsje lekkerder. Door komkommer toe te voegen is de salade extra fris.

Lekker als lunch of makkelijke maaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Een aardappelsalade komt eigenlijk altijd van pas. Toch?

Salade met aardappel

 Aardappelsalade met spek

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram krieltjes in de schil
  • 4 plakken gerookt spek
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaat
  • halve komkommer
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepels dikke yoghurt (of mayonaise of crème fraîche)
  • scheutje citroensap
  • peper

Bereiding

Was de krieltjes en kook ze 8 minuten voor zodat ze beetgaar zijn, maar niet te zacht. Giet de krieltjes af en laat ze even uitstomen en afkoelen.

Bak het spek in een droge koekenpan krokant en breek in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukjes.

Meng in een kommetje de yoghurt met citroensap en peper en roer dit door de aardappeltjes. Voeg tot slot de gebakken spekjes, zongedroogde tomaatjes, kappertje en komkommer toe.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

2 reacties

Bernd

Ik heb hem net gemaakt, maar dan met spekblokjes. Ook had ik nog wat gegrilde paprika in een pot staan en ik heb er ook nog gerookte kip doorheen gedaan. Door de dressing nog een teentje knoflook geperst. Ik ben zeer benieuwd, maar het ziet er nu al heerlijk uit.

Laat een bericht achter

Bas

Hi Brenda, ziet er heerlijk uit! Gaan we zeker uitproberen! Heb al diverse recepten van je blog gemaakt. Ga vooral door met het plaatsen van lekkere recepten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op