Ga naar de inhoud

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Een salade die verrassend lekker is. Geen standaard aardappelsalade, maar aardappelsalade met geroosterde bloemkool. Een super lekkere combinatie, perfect voor op een mooie zomerdag.
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Yes, ik gooi er nog een salade in hoor. Deze keer eentje die mij zeer positief verrast heeft. Aardappelsalade met geroosterde bloemkool. Het bleek bij ons thuis een topper, die we deze zomer zeker nog vaak op tafel gaan zetten! Een maaltijdsalade van geroosterde krieltjes en geroosterde bloemkool met rucola, gegrilde paprika en tahin-dressing. Dat is weer eens wat anders!

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Lekkere zomermaaltijden

Lekkere frisse zomermaaltijden kunnen we niet genoeg hebben, toch? Wat ik vooral fijn vind is dat ik op een warme dag niet einde van de middag nog lang in de keuken hoef te staan. En het liefst wil ik iets eten dat lekker fris is.

Een salade of snelle pasta is dan ideaal. Onder aan deze post zal ik je nog een maar ideale zomer maaltijdsalades tippen. Maar laten we eerst eens meer vertellen over deze topper, de aardappelsalade met geroosterde groenten.

Het is een combinatie die je misschien niet snel verwacht. Geroosterde krieltjes en geroosterde bloemkool dat je koud eet. Maar het fijn is dat de geroosterde bloemkool een lekker bite heeft, en super goed te combineren is met andere smaakmakers. Perfect voor in een maaltijdsalade zoals deze.

Voor deze aardappelsalade met geroosterde groenten hoef je niet lang in de keuken te staan, en de salade is lekker fris. Vooral als je hem afgekoeld eet, maar lauw-warm kan ook. Enig nadeel is dat wel de oven even aan moet om de krieltjes en bloemkool te roosteren. Dat is namelijk het aller lekkerste! Lees snel verder, dan vertel ik je meer over deze aardappelsalade met geroosterde bloemkool.

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Op papier leek deze salade een topper. Maar ik moet bekennen dat ik hem even kneep toen ik deze salade aan het klaarmaken was. Zou dit echt wel zo lekker worden als dat ik had gehoopt? Uiteindelijk kwam het helemaal goed, want zelfs de man die niet van salades houdt vond deze versie van de aardappelsalade een topper!

De basis van de aardappelsalade met gegrilde bloemkool zijn geroosterde krieltjes en geroosterde bloemkool. Dat is inmiddels geen verrassing meer. Uiteraard kun je het ook koken ipv roosteren in de oven. In zomer op een warme zomerdag heb je misschien geen zin om de oven aan te zetten. Maar ik zou adviseren doe het toch, want het is zoveel lekkerder! Wat je ook nog kunt doen, is de bloemkool en krieltjes roosteren op de barbecue!

Daarbij rooster ik ook rode paprika mee, voor de kleur en zachte structuur. De groenten en krieltjes breng ik op smaak met zout en peper en komijnpoeder, en ik voeg ook wat olijfolie toe voor het de oven in gaat. Rode ui en rucola maken de aardappelsalade met geroosterde bloemkool af.

Wat ontbreekt is een lekkere dressing. Een simpele yoghurtdressing met citroen past hier heel goed bij. Maar toch heb ik het in dit geval gecombineerd met een dressing van tahin.

Het lekkerste is het om de geroosterde krieltjes en bloemkool helemaal af te laten koelen en zelfs even in de koelkast te zetten voor je het serveert. Maar lauw-warm eten kan ook.

Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Maaltijdsalade recepten

Een maaltijdsalade zoals deze aardappelsalade met geroosterde bloemkool is wat mij betreft ideaal op een mooie zomerdag. Naast fris en makkelijk zijn dit ook maaltijden die je gemakkelijk meeneemt naar het strandje bijvoorbeeld.

Heb je meer trek gekregen in frisse maaltijdsalades? Dan tip ik je graag deze toppers:

Ingrediënten

personen

Dressing:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelsalade met geroosterde bloemkool

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de bloemkoolroosjes, aardappeltjes, en reepjes paprika over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijnpoeder. Meng door elkaar.
3
Stap 3
Rooster de groenten 30- 40 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
4
Stap 4
Bereid de dressing door de ingrediënten te mengen.
5
Stap 5
Laat de groenten even afkoelen.
6
Stap 6
Meng de gegrilde groenten in een kom samen met rode ui en rucola. Voeg als laatste de dressing naar smaak toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op