Ga naar de inhoud

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Tijd voor een nieuwe variant op de pastasalade. Een pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing. Een ideale makkelijke maaltijd! Een lekkere pastasalade is altijd een goed idee. Vind ik tenminste. Ik heb er dan ook meerdere in mijn vaste repertoire. Ik eet ze het liefst in de lente en zomer, maar...
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grillpan
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna afkoelen.
2
Stap 2
Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de mosterd, honing en peper en zout tot een dressing.
3
Stap 3
Snijd de avocado’s in blokjes en de nectarines in partjes.
4
Stap 4
Verwarm een grilpan op middelhoog vuur en bak hierin de nectarineplakjes 1-2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
5
Stap 5
Meng de pasta met een beetje dressing en meng er vervolgens de rucola, de avocado en de gegrilde nectarinepartjes doorheen. Breek de feta in stukjes en verdeel die over de salade. Garneer de salade met tuinke

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Tijd voor een nieuwe variant op de pastasalade. Een pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing. Een ideale makkelijke maaltijd!

Een lekkere pastasalade is altijd een goed idee. Vind ik tenminste. Ik heb er dan ook meerdere in mijn vaste repertoire. Ik eet ze het liefst in de lente en zomer, maar omdat ik er zo’n fan van ben, komen pastasalades ook in de herfst en winter hier op tafel. En ook als lunch zet ik graag een salade met pasta op tafel. Of ik bewaar wat van de avond ervoor voor de lunch. Ideaal!

Vandaag is het dus tijd om een nieuwe versie te delen, deze pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Fruit verwerken in de maaltijd, niet iedereen houdt ervan. Ik wel 😉 In dit geval combineer ik pastasalade met nectarine. De nectarine grill ik in dit geval.

Door de nectarines te grillen, zijn ze niet alleen zoet van smaak, maar krijgen ze ook een lichtrokerige touch. Een heerlijke combinatie met de andere ingrediënten in deze pastasalade.

De gegrilde nectarines combineer ik met een friszoete honing-mosterddressing. Erbij neem ik romige avocado, zoute feta en lichtpittige tuinkers als garnering. Wat mij betreft een ideale combinatie!

De pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing is een lekkere maaltijd op zowel hete als regenachtige zomerdagen.

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

Pastasalade met nectarine en honing-mosterddressing

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op