Ga naar de inhoud

Pastasalade Niçoise

Pastasalade Niçoise, oftewel Niçoisesalade met pasta. Pastasalade met tonijn, sperzieboontjes, tomaat en gekookt ei. Lekkere snelle maaltijd!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pastasalade Niçoise

En maaltijdsalade met een twist: Pastasalade Niçoise. Als basis nemen we de klassieke Niçoise salade, daar maak ik een pastasalade van. Deze lekkere maaltijdsalade is een ideale makkelijke maaltijd. Ook lekker om mee te nemen bij en dagje weg.

Pastasalade Niçoise

Pastasalades

Pastasalades zijn wat mij betreft ideaal. Je kunt er zo’n beetje alles in stoppen dat je wilt en er dus lekker mee variëren. Vooral op warme zomerdagen maak ik graag een pastasalade. Het is gemakkelijk klaar te maken, een fijne maaltijd om koud te eten, je kunt het ook goed meenemen als je bijvoorbeeld naar het strandje gaat en het is iets waar het hele gezin van smult. Voor de meiden is de pastasalade wel erg basis hoor. Dat bevat vaak (volkoren) pasta met een beetje rode saus of groene pesto, tomaatjes en bijvoorbeeld ei. Al hebben wij eigenlijk het liefst droge pasta met niks..

De pasta pesto el tonno is onze favoriet. Dat komt omdat Joost deze salade ook erg lekker vindt. Ik hoef weinig aan te passen zodat hij het ook eet 😉 En ik moet zeggen dat deze pastasalade Niçoise ook ontzettend bij hem in de smaak viel.

Andere toppers die ik je graag tip:

Pastasalade Niçoise

Pastasalade Niçoise

Voor dit recept combineren we dus een klassieke niçoise salade met pasta. Een niçoise salade is een Franse salade met een  combinatie van vis met groenten er ei. De enige echte salade niçoise bestaat niet, volgens wikipedia is er geen officieel recept en is niçoise geen beschermde naam. Iedere kok mag dus zelf weten hoe de salade wordt klaargemaakt.

Zelf gebruik ik meestal tonijn in combinatie sperziebonen, ei en aardappel. Het laatste ingrediënt heb ik in deze salade achterwege gelaten om dat ik pasta heb gebruikt.

De basis van deze pastasalade niçoise is dus gekookte pasta, in dit geval heb ik volkoren mini penne gebruikt. Maar hierin kun je natuurlijk variëren en de pastasoort gebruiken die jij lekker vindt (of die je in huis hebt). Naast de pasta zijn sperziebonen, tonijn en gekookt ei de belangrijkste ingrediënten. Deze vul ik aan met gehalveerde cherrytomaatjes, rode ui en olijf. De dressing bestaat uit olijfolie met witte wijn azijn en mosterd.

Deze pastasalade niçoise kun je vooral klaarmaken en dus ook meenemen naar het werk of een dagje weg. Bewaar de salade in een afgedekte kom in de koelkast, je kunt hem tot 2 dagen bewaren.

Pastasalade Niçoise

Pastasalade Niçoise

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pastasalade niçoise

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de pasta beetgaar. Kook in een andere pan de sperziebonen 6 minuten. Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water.
2
Stap 2
Kook de eieren 6 tot 8 minuten.
3
Stap 3
Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
4
Stap 4
Pel de eieren en snij in kwarten.
5
Stap 5
Meng de dressing door de pasta en boontjes. Meng hierna de rode ui, cherrytomaten en zwarte olijven door de pastasalade.
6
Stap 6
Verdeel de pasta over de borden en maak af met de tonijn en de partjes gekookt ei.
Bekijk ook andere recepten
Broccolischotel met champignons
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Gnocchi traybake met courgette en tomaatjes
Cheeseburger ovenschotel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op