Ga naar de inhoud

Pasta Pesto el Tonno

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten! Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een

Pasta Pesto el Tonno

Pasta Pesto al Tonno txt

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!

Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta Pesto el Tonno

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • flinke hand rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Bereiding

Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.

Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

33 reacties

Carlijn

Ik had m mee in de trein als maaltijd..... echt heerlijk! En ook hier vroegen mensen om me heen die m alleen al zagen het recept :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ha wat leuk om te horen! Is echt een toppertje, wij eten hem zelf ook regelmatig (vooral in de zomer)

Marielle

Ook hier een groot succes!! Inmiddels al een paar keer gemaakt en vooral heel fijn met zomerse dagen!! Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Jolanda Schripsema

Ik heb deze ook eens gemaakt met mozzarellabolletjes en blokjes komkommer. Ook heel lekker , vandaag gemaakt voor de vaderdag bbq bij mijn dochter.

Laat een bericht achter

michael

Deze pasta salade ziet er super uit ga ik snel eens maken als de barbecue weer aanstaat :)

Laat een bericht achter

Darth Mom

Heerlijk! Ik had de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten apart gedaan. Mijn kinderen vinden dat niet echt lekker namelijk. Bij het opscheppen kan iedereen zelf bepalen of ze extra rucola, pesto, etc bij willen. Het is sowieso lekker de pijnboompitten apart erop te strooien. Blijft het lekker knapperig.

Laat een bericht achter

Tanja

Deze pasta salade is super lekker en makkelijk te maken, heb het wel een beetje anders gemaakt als het recept maar de basis is hetzelfde. Groetjes Tanja

Laat een bericht achter

Douchka

Donderdag is bij ons bestel/gemakkelijke avond. Kinderen hadden al gegeten. En ik geen zin in bestellen. En de warmte helpt ook niet mee. Nu volg ik je al een tijdje via FB, Instagram, etc. Maar nieuw met Pinterest en kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en het was heerlijk! Nog een beetje zout, peper en wat snoeptomaatjes toegevoegd. Volgende keer doe ik er nog wat kappertjes bij. Een blijvertje denk ik!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Douchka!

Bas

Wat een heerlijke pasta vandaag 1e pinksterdag een feestje met bbq en wat denk je dat ik er bij maak ......

Laat een bericht achter

Laura

Vandaag gemaakt en smaakte heerlijk. Zelfs mijn man die geen fan van vis is, vond het erg lekker. Ga dit recept zeker nog eens maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Laura, dit is ook een van onze persoonlijke favorieten

Robert

Deze ga ik zo meteen eens even maken. Heerlijk met dit warme weer. ?

Laat een bericht achter

Riet

Heb het al een paar keer gemaakt...met iedere keer wel iets van andere ingrediënten erin,maakt niet uit,het smaakt heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super, het blijft een lekkertje he?

Yvonne

Echt een heerlijk recept. Ik heb het klaargemaakt en iedereen was lovend. Een blijvertje!

Laat een bericht achter

Inge Helmig

Klinkt heerlijk! Kun je de salade ook een avond van tevoren maken of is het dan niet meer lekker?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij deze salade is het geen probleem om hem eerder klaar te maken, hij blijft lekker :)

Marlieke

Vanavond gegeten was heerlijk

Laat een bericht achter

Rene

Lekker recept. Vanavond gemaakt. Aangevuld met feta kaas. Ik heb de tonijn vervangen door kipfilet en deze gebakken met Italiaanse kruiden. Heerlijk.....

Laat een bericht achter

Antoinette

Bij ons inmiddels ook een topper op feestjes, op zondag als we niet weten wat we moeten koken :-)

Laat een bericht achter

Michelle

Zou parmezaanse kaas hier doorheen ook lekker zijn? Ga de salade dit paasweekend maken ☺️

Laat een bericht achter

Citrofiel

Meestal gaat vis en kaas niet zo goed samen. Je zou eerst even een klein beetje moeten proberen.

Marleen

Ik heb de salade net gemaakt en gelijk een flinke bak gemaakt :) Ik heb er nog een klein beetje gesnupperde ui bij gedaan en een paar kappertjes. Heeerlijk! Super lekkere pasta salade! Bedankt voor het recept.

Laat een bericht achter

carola

net gemaakt voor bij de bbq en heerlijk! de salade is ruim goedgekeurd en gaan we zeker vaker maken! dankjewel

Laat een bericht achter

an laenen

mmmmm! net gemaakt ... helemaal je recept gevolgd en 't was perfect! dankjewel!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super!

Ilona

Klinkt goed! Ik maak deze salade zelf altijd met rode pesto;)

Laat een bericht achter

Dorien

Een lekkere variatie is de tonijn door gerookte kip vervangen. Dat recept is bij ons een klassieker. Leuk om hem hier iets anders te zien. Ga ik zeker eens proberen!

Laat een bericht achter

nicole

Het lijkt me super. Pastagerechten heb je nooit genoeg!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zo is het!

Tamara

Ooh deze gaat op het lijstje een keer te maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja ik denk dat dat zeker lekker is Michelle

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op