Ga naar de inhoud

Salade met sperziebonen en zalm

Frisse salade met sperziebonen en zalm. Met een lekkere frisse dressing en verkruimelde feta.

20 minuten Bereidingstijd

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de sperziebonen 6 minuten. Spoel ze hierna af zodat ze niet verder garen en mooi groen blijven.
2
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
3
Stap 3
Meng in een kommetje de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve citroen en een theelepel honing. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel de rucola over een groot bord of schaal, verdeel hierover de sperziebonen. Leg de partjes avocado en tomaatjes erop. Verdeel de helft van de dressing over de salade.
5
Stap 5
Leg de gerookte zalm erop, in stukken of in zijn geheel. Bestrooi de salede met de geroosterde pjinboompitjes verkruimelde feta. Serveer de overige dressing erbij.

Salade met sperziebonen en zalm

Yes, tijd voor een lekkere frisse salade. Een (maaltijd)salade met sperziebonen en zalm. Een ideale makkelijke maaltijd op een mooie zomerdag. Al doet hij het ook heel erg goed als lunch op een bewolkte dag hoor šŸ˜‰

Salade met sperziebonen en zalm

De zomer is aan hoor! We hebben de lente gewoon overgeslagen, en zitten wat mij betreft nu volop in de zomer. Heerlijk! En heb je het over zomergerechten dan staan salades wat mij betreft met stipt op nummer 1. OkĆ©, naast de barbecuerecepten šŸ˜‰ Maar gelukkig gaat dat ook heel goed samen. Deze keer deel ik een salade die het vooral heel goed doet al makkelijke maaltijd of lunch. EenĀ frisse salade met sperziebonen en zalm.

Salade met sperziebonen en zalm

De basis van deze salade met sperziebonen en zalm is gen sla-soort maar dat zijn de beetgaar gekookte sperziebonen. Samen met een pluk rucola en partjes avocado is het de basis. Kleurrijke tomaatjes passen hier heel goed bij. De warm gerookte zalm is de hero van de salade, daar draait het om. De zalm geeft de salade body en zorgt ervoor dat hij echt heel erg lekker is. Een frisse dressing met citroensap brengt alle onderdelen samen. De geroosterde pijnboompitjes en verkruimelde feta maken de salade met sperziebonen en zalm af.

De salade is een perfecte makkelijke maaltijd op een zonnige dag. Maar ook lekker als lunch. De salade met sperziebonen en zalm kun je ook heel goed van te voren klaarmaken en meenemen. Of serveer het als bijgerecht bij een avondmaaltijd met meerdere gerechten.

Tip: de zalm kun je bijvoorbeeld vervangen door kipfilet als je liever geen vis eet.

Salade met sperziebonen en zalm

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op