Lekker avond lunch, tussendoortje of avondmaaltijd: Hartige groentecake. Een smueiige hartige cake met courgette, paprika en champignons.
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Porties 8plakken
Equipment
cakeblik van 21 cm
Ingrediënten
1courgettein blokjes
2paprika’sin blokjes
200gramchampignonsin plakjes
250gramricotta
5grambieslookfijngesneden
150gramgeraspte kaas
150gramzelfrijzend bakmeel
6eierenlosgeklopt
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden bekleed een cakeblik met bakpapier.
Bak de blokjes courgette even aan in een pan met olie. Doe hierna ook de paprika’s en champignons erbij. Bak dit even mee. Giet het overtollige vocht af.
Meng het groentemengsel met ricotta, bieslook en kaas. Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren met zout en peper tot een glad beslag. Roer beide mengsels goed door elkaar en verdeel dit over de bakvorm.
Bak de cake 40 tot 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.
Laat de cake in het bakblik afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd de hartige cake in plakken.
Notities
Je kunt de cake ook heel goed de dag van tevoren maken. Bewaar hem goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert.