Ga naar de inhoud

Hartige groentecake

Lekker avond lunch, tussendoortje of avondmaaltijd: Hartige groentecake. Een smueiige hartige cake met courgette, paprika en champignons.
20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Hartige groentecake

Hartige groentecake

Lekkere lunch, tussendoortje of avondmaaltijd het kan allemaal met deze hartige groentecake. Een smueiige hartige cake gevuld met courgette, paprika en champignons.

Dit recept vind je deze maand terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Samen met vier andere gezonde gerechten van mijn hand.

Hartige groentecake

Koken en Genieten Magazine

In dit vijfde nummer van 2024 gaan we in Koken & Genieten voor gezond. Van gezonde recepten hebben we tenslotte nooit genoeg, toch?

Naast deze hartige cake deel ik mijn rubriek andere gezonde recepten zoals courgetti met pesto en bloemkoolshoarma.

Scroll naar beneden voor het recept van de goedgevulde hartige groentecake.

Koken & Genieten magazine #5 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.  

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal.

De eerste editie is inmiddels verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Hierin vind je recepten voor een heerlijk voorjaar. Het is ook mogelijk om hem online te bestellen of een abonnement te nemen via deze website.

Hartige groentecake

Hartige groentecake

De hartige groentecake is een soort quiche, maar dan zonder deeg. De hartige cake bevat een basisbeslag van ei met zelfrijzend bakmeel. Hiernaartoe voeg ik gebakken groenten zoals courgette met paprika en champignons.

Het resultaat is een smeuïge hartige cake gevuld met courgette, paprika en champignons.

Neem een hartige groentecake als = lunch, hartig tussendoortje of avondmaaltijd samen met een groente salade. Het kan allemaal.

Tip: je kunt de cake ook heel goed de dag van tevoren maken. Bewaar hem als hij is afgekoeld goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert.  

Ingrediënten

plakken

Extra benodigd

  • cakeblik van 21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige groentecake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden bekleed een cakeblik met bakpapier.
2
Stap 2
Bak de blokjes courgette even aan in een pan met olie. Doe hierna ook de paprika’s en champignons erbij. Bak dit even mee. Giet het overtollige vocht af.
3
Stap 3
Meng het groentemengsel met ricotta, bieslook en kaas. Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren met zout en peper tot een glad beslag. Roer beide mengsels goed door elkaar en verdeel dit over de bakvorm.
4
Stap 4
Bak de cake 40 tot 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.
5
Stap 5
Laat de cake in het bakblik afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd de hartige cake in plakken.

Je kunt de cake ook heel goed de dag van tevoren maken. Bewaar hem goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert.  

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op