Kip teriyaki met rijst | Snelle klassiekers met een twist
Voorbereidingstijd 35 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur5 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2kipfiletsin blokjes
2winterwortelsgeschrapt en in plakjes
1broccoliin roosjes
300gzilvervliesrijst
3stengels lente-uiin ringetjes, ter garnering
sesamzaadjesgeroosterd, ter garnering
olijfolieom in te bakken
Voor de marinade
4elzoute sojasaus
1?4 tl chilipoeder
1?2 tl vijfkruidenpoeder5 spices
1?2 tl gemberpoeder
1?2 tl paprikapoeder
Voor de teriyakisaus
75mlzoute sojasaus
300mlwater
5eldonkerbruine basterdsuiker
1?2 tl vijfkruidenpoeder
1teentje knoflookin vieren gesneden
1tlmaïzena
Instructies
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de kip hier 30 minuten in marineren. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de wortel en broccoliroosjes 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn.
Dep de kipfilet na het marineren goed droog en bak de stukjes in een koekenpan of wok met een scheutje olijfolie goudbruin.
Bereid de teriyakisaus door de sojasaus met 250 milliliter water, de basterdsuiker, kruiden en het knoflook te mengen en in een steelpan aan de kook te brengen. Laat de saus op zacht vuur iets inkoken. Verwijder het knoflook.
Roer de maïzena met 50 milliliter water tot een papje en doe dit bij de saus. Meng goed zodat de saus iets dikker van structuur wordt.
Doe de groente bij de kip in de wok en meng alles goed.
Serveer het kip-broccolimengsel met rijst en de teriyakisaus. Garneer het gerecht met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.