Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.
Verwarm een grote koekenpan met olijfolie op het vuur. Breng de zalm op smaak met zout en peper en verdeel de helft van het citroensap erover. Bak de zalm in de koekenpan aan beide kanten aan. Hak de zalm hierna met een houten lepel of een spatel in grove stukken.
Kook de eieren in ruim water tot ze hard zijn. Snijd de gekookte eieren hierna in stukjes. Snijd de peterselie fijn.
Doe de gekookte tagliatelle samen met de roomkaas en overige citroensap bij de zalm, verwarm dit mee.
Verdeel de tagliatelle met zalm over de borden. Verdeel hierover de asperges (snijd ze eventueel in stukken) en bestrooi tot slot met gekookt ei en peterselie. Serveer de pasta met asperges en zalm hierna direct.