Ga naar de inhoud

Pasta met asperges en zalm

Eindelijk deel ik weer een gerecht met asperges op de blog. Een lekker pasta recept met asperges en zalm, geserveerd met een gekookt eitje. Wat wil je nog meer? Door de verhuizing en alles wat daarbij kwam kijken was het me nog niet gelukt om dit seizoen asperges te eten....
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.
3
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met olijfolie op het vuur. Breng de zalm op smaak met zout en peper en verdeel de helft van het citroensap erover. Bak de zalm in de koekenpan aan beide kanten aan. Hak de zalm hierna met een houten lepel of een spatel in grove stukken.
4
Stap 4
Kook de eieren in ruim water tot ze hard zijn. Snijd de gekookte eieren hierna in stukjes. Snijd de peterselie fijn.
5
Stap 5
Doe de gekookte tagliatelle samen met de roomkaas en overige citroensap bij de zalm, verwarm dit mee.
6
Stap 6
Verdeel de tagliatelle met zalm over de borden. Verdeel hierover de asperges (snijd ze eventueel in stukken) en bestrooi tot slot met gekookt ei en peterselie. Serveer de pasta met asperges en zalm hierna direct.

Pasta met asperges en zalm

Asperges en zalm met tagliatellaEindelijk deel ik weer een gerecht met asperges op de blog. Een lekker pasta recept met asperges en zalm, geserveerd met een gekookt eitje. Wat wil je nog meer?

Door de verhuizing en alles wat daarbij kwam kijken was het me nog niet gelukt om dit seizoen asperges te eten. Zo zonde, want het is zo lekker. En asperges zijn maar kort in het seizoen, daarom moet je er juist van genieten als het kan. En nu kan het nog, daarom ging ik zodra mijn nieuwe keuken er stond aan de slag met asperges.

Pasta met asperges en zalm

Ik wist dat ik iets wilde met asperges en zalm, maar ik wilde ook iets met pasta eten. Dat was namelijk ook alweer te lang geleden. Dus deed ik het allebei. Het werd pasta met asperges en zalm. Tagliatelle in dit geval en als smaakmaker voegde ik lekker wat citroensap toe, hierdoor wordt het gerecht lekker fris. En het is voor herhaling vatbaar, zelfs de Mr. en de mini smulden er van.

tagliatelle met asperges en zalm

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op