Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
4
verse zalmfilets
3
eetlepels
maple syrup
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
srirachasaus
1
teentje knoflook
Instructies
Roer de maple syrup met de sojasaus, sriracha en geperste knoflook door elkaar in een kommetje.
Doe het mengsel in een plastic zak en laat de zalm hierin 1 uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de vis uit de marinade en leg de zalm (op de huid) op het bakpapier. Bak de zalm in 8 tot 10 minuten in de oven gaar.
Doe ondertussen de overige marinade in een pannetje en laat inkoken tot een glazuur ontstaat.
Lepel of bestrijk het glazuur voor het serveren over de vis.