Ga naar de inhoud

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Snelle visrecepten, die komen wat mij betreft altijd van pas. Vandaag deel ik er weer zo eentje, zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus. Een topper van een receptje qua smaak, maar ook met een perfecte garing van de verse zalm in de oven. Ik beweer altijd dat...
5 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Roer de maple syrup met de sojasaus, sriracha en geperste knoflook door elkaar in een kommetje.
2
Stap 2
Doe het mengsel in een plastic zak en laat de zalm hierin 1 uur marineren.
3
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4
Stap 4
Haal de vis uit de marinade en leg de zalm (op de huid) op het bakpapier. Bak de zalm in 8 tot 10 minuten in de oven gaar.
5
Stap 5
Doe ondertussen de overige marinade in een pannetje en laat inkoken tot een glazuur ontstaat.
6
Stap 6
Lepel of bestrijk het glazuur voor het serveren over de vis.

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Snelle visrecepten, die komen wat mij betreft altijd van pas. Vandaag deel ik er weer zo eentje, zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus. Een topper van een receptje qua smaak, maar ook met een perfecte garing van de verse zalm in de oven.

Ik beweer altijd dat wij iedere week vis eten, maar in de praktijk schiet dat er toch weleens bij in. Zonde! Want het is gezond en we vinden het ook allemaal lekker. Zelfs de peuter smult ervan en de baby pikt inmiddels ook een paar hapjes mee.

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Verse zalm is toch wel mijn favoriete stuk vis. Het heeft weinig nodig om lekker te zijn, daarom eten we zalm vaak gebakken met een beetje zout, peper en citroensap. Meer niet. En dat is prima. Maar soms is het toch wel lekker om eens te variëren. Deze variant met maple syrup en sojasaus bleek een schot in de roos.

De combinatie van de zoete maple syrup, zoute sojasaus en pittige sriracha is een topper. Als je niet van pittig houdt, kun je ook een halve eetlepel sriracha toevoegen. De marinade kook ik nog even in als de zalm in de oven ligt, hier bestrijk ik de zalm nog een keer mee voor nog meer smaak.

Zalm in de oven garen in plaats van de koekenpan bleek ook een goed idee. Na 10 minuutjes in de oven was de zalm per-fect qua garing.

–> Klik hier voor meer receptinspiratie met vis.

Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

6 reacties

Jacky

Zo lekler! Zelden zo'n heerlijk en eenvoudig te bereiden recept voor zalm gezien. Super!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dank je wel Jacky, ik vind dit ook nog steeds een topper. We eten hem regelmatig

Frederike Martijn

Gisteren gemaakt en wat hebben wij lekker gegeten! En qua pittigheid vond ik het erg meevallen, volgende keer probeer ik zelfs iets meer srirachasaus. Heerlijke woknoodles met paksoi, bosui, champignons mix en sesam dressing erbij. Deze komt snel weer op tafel.

Laat een bericht achter

Jannie

Hallo, Wat is je advies voor bijgerechten om een complete maaltijd te maken? Bedankt.

Laat een bericht achter

Linda Okkels

Kun je de siracha saus vervangen door wat anders ? Wij eten die saus niet , heb het dus niet in huis .

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op