Verwarm een pannetje met heet water en het bouillonblokje op het vuur. Zet het vuur lager en pocheer de kipfilet in 8-10 minuten gaar. Laat de kip even afkoelen en trek het hierna met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes.
Lepel de courgettehelften uit. Verwarm de courgettehelften met de snijkant naar beneden 5 minuten op de barbecue (180 graden).
Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Meng dit in een kom met de stukjes kipfilet, rode ui, blokjes tomaat en barbecuesaus. Roer door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Voeg 1/3 van de geraspte Landana Jersey kaas toe en roer dit ook door.
Vul de courgettehelften met het BBQ chickenmengsel en bestrooi met de overige geraspte kaas.
Grill de courgettehelften nog 10-15 minuten op de barbecue.
Bereiding in de oven:
De gevulde courgettes kun je ook in de oven bereiden. In dat geval vul je de uitgeholde courgettehelften met het mengsel en verwarm je de courgettes 25 minuten op 180 graden in de oven.