Filmpje: Barbecuesaus maken

Barbecuesaus

De afgelopen weken komen er regelmatig barbecuerecepten voorbij op Brenda Kookt. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, op film deze keer! Ik laat je zien hoe je zelf de lekkerste barbecuesaus maakt.

Ik maak dit recept niet naar eigen recept, maar naar het recept van mijn foodiecollega Francesca Kookt. Een topper van een recept die niet bij de barbecue mag ontbreken! Kijk mee:

Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!

Scroll naar beneden voor een overzicht van de ingrediënten: 

Barbecuesaus

Bereidingstijd: 40 minuten plus tijd om af te koelen

Ingrediënten voor 200 ml barbecuesaus

 • 1 gesnipperde ui
 • sap van een halve citroen
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels (normale) azijn
 • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
 • 8 eetlepels ketchup
 • 2 eetlepels worcestersaus
 • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
 • peper en zout

Bezoek de blog van Francesca voor het uitgeschreven recept

Tip: bewaar de afgekoelde barbecuesaus goed afgesloten in de koelkast. Het is dan zeker een paar weken houdbaar. Maar je kunt het natuurlijk ook direct opeten bij een barbecue, patatje, pulled pork of ander lekkers.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Ik heb deze saus een paar weken geleden gemaakt bij pulled pok. Toen had ik geen gerookt paprika poeder, maar heb gelijk met hetvarkensvlees ook een bakje met paprika poeder op de bbq gezet en mee laten roken. Dat werkt fantastisch!

 2. Wij hebben het sausje net gemaakt. Alleen ipv 2 eetlepels normale azijn hebben wij 1 eetlepel rode wijnazijn en 1 eetlepel balsamico azijn gebruikt. Hij is super geworden!
  Bedankt voor het recept!

 3. Hoi Brenda,

  Ik heb de bbq-saus gemaakt. De volgende keer doe ik het dubbele, want iedereen vond het super lekker en het was dus zo op.

  Bedankt voor het heerlijke recept.

  Groeten Monique

 4. Wat een lekkere saus, ik had alle benodigdheden in huis behalve citroensap in plaats daarvan sap van een halve sinaasappel gebruikt, smaakt er net zo lekker om denk ik.
  Ik wou het gebruiken als sausbasis voor een pizza of kaas-uienkruier.
  Bedankt vh delen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk