Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en spek. Zoet en zout komen samen bij deze geitenkaassalade. Een lekkere lunch of makkelijke zomermaaltijd.
Gang Salade
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Porties 2porties
Ingrediƫnten
2eetlepelspijnboompitjes
6plakjesontbijtspek
100grameikenblad slamelange
3eetlepelsbalsamicoazijn of vijgen/dadelazijn
100gramaardbeiengehalveerd
100gramcherry tomaatjesgehalveerd
2rondjes geitenkaas van 120 gram
zout en peper
Instructies
Rooster de pijnboompitten en een droge koekenpan goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten hierna uit de pan en zet ze even weg.
Bak de plakjes ontbijtspek in de warme koekenpan krokant. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in grove stukken.
Verdeel de slamelange over 2 borden of kommen, meng dit met de azijn. Verdeel hierover de aardbeien en cherrytomaatjes samen met de stukken gebakken spek en pijnboompitjes.
Bestrooi de salade met zout en peper en maak af door de geitenkaas toe te voegen.