Ga naar de inhoud

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en spek. Zoet en zout komen samen bij deze geitenkaassalade. Een lekkere lunch of makkelijke zomermaaltijd.

20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de pijnboompitten en een droge koekenpan goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten hierna uit de pan en zet ze even weg.
2
Stap 2
Bak de plakjes ontbijtspek in de warme koekenpan krokant. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in grove stukken.
3
Stap 3
Verdeel de slamelange over 2 borden of kommen, meng dit met de azijn. Verdeel hierover de aardbeien en cherrytomaatjes samen met de stukken gebakken spek en pijnboompitjes.
4
Stap 4
Bestrooi de salade met zout en peper en maak af door de geitenkaas toe te voegen.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Een lekkere lunchsalade: geitenkaassalade met aardbeien en spek.

Deze salade heb ik gegeten tijdens een lunch buiten de deur. De combinatie van geitenkaas met aardbeien en spek trok me over de streep om de salade te bestellen. Maar eerlijk gezegd, viel de salade me een beetje tegen. Ik had het me anders voorgesteld. Daarom besloot ik de salade thuis na te maken.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

De salade heeft een zachte basis van eikenblad slamelange. De zoete aardbeien, stukken hartig krokant spek en geroosterde pijnboompitjes gaan perfect samen met de romige geitenkaas. Een goede balsamicoazijn of vijgen/dadelazijn maakt het in dit geval af.

Ik neem in het recept 1 rondje geitenkaas per persoon, dit is 120 gram. Persoonlijk vind ik het vaak wel wat veel als ik een geitenkaassalade bestel. Wees vooral vrij om de portie geitenkaas te halveren als je dat lekkerder vindt. In dat geval kun je de geitenkaas ook verkruimelen en zo over de salade strooien.

Klik hier voor meer saladerecepten.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op