Quiche Hawaii. Een zomerse quiche met ananas, spekblokjes en kaas. Lekker met ringetjes lente-ui.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord hartige taart, hawaii, quiche
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 8punten
Ingrediënten
150gramspekblokjes
1portie hartige taartdeeg
5eieren
2eetlepelscrème fraîche
120gramBoer’n trots peper trio kaasgeraspt
1/4ananasin blokjes
3stengels lente-uiin ringen
olijfolieom in te vetten
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ¾ van de blokjes ananas, ¾ van de ringetjes lente-ui en ¾ van de gebakken spekblokjes door het beslag.
Giet het beslag in de quichevorm. Verdeel de overige geraspte Boer’n Trots peper trio kaas, blokjes ananas en gebakken spekblokjes over het beslag.
Bak de Hawaii quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Garneer met overige ringetjes lente-ui en geraspte Boer’n Trots peper trio kaas.