Ga naar de inhoud

Quiche Hawaii – met ananas en spekblokjes

Quiche Hawaii. Een zomerse quiche met ananas, spekblokjes en kaas. Lekker met ringetjes lente-ui.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
3
Stap 3
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4

Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ¾ van de blokjes ananas, ¾ van de ringetjes lente-ui en ¾ van de gebakken spekblokjes door het beslag.

5
Stap 5

Giet het beslag in de quichevorm. Verdeel de overige geraspte Boer’n Trots peper trio kaas, blokjes ananas en gebakken spekblokjes over het beslag.

6
Stap 6

Bak de Hawaii quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

7
Stap 7

Garneer met overige ringetjes lente-ui en geraspte Boer’n Trots peper trio kaas.

Quiche Hawaii – met ananas en spekblokjes

Vandaag heb ik een heerlijke zomerse quiche voor jullie gemaakt. Toen ik deze Quiche Hawaii had gegeten dacht ik: waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht? Hij is zo lekker!

Deze quiche bevat al het goede van een pizza Hawaii, maar dan dus verwerkt in een quiche. Heerlijk tijdens een lunch of als makkelijke avondmaaltijd.

Quiche Hawaii

Fruit in warme gerechten, dat is iets waar niet iedereen van houdt. Maar als je van kip Hawaii en een pizza Hawaii houdt dan valt deze quiche Hawaii ook zeker bij jou in de smaak! De quiche Hawaii is een ideale zomermaaltijd, bij de lunch of als avondmaaltijd.

Tip: bij dagjes weg kun je quiches zoals deze ook gemakkelijk meenemen. Je eet het namelijk zo uit het vuistje. En je kunt het zowel warm als koud eten, dus opwarmen is niet nodig.

Quiche Hawaii

Quiche Hawaii

De quiche Hawaii heeft een basis van quichedeeg. Hierop giet ik een beslag van eieren met crème fraîche. Door het beslag meng ik in dit geval gebakken spekreepjes, blokjes verse ananas, ringetjes lente-ui en Boer’n Trots kaas.

Voor deze quiche Hawaii gebruik ik de Boer’n Trots peper trio kaas. Een kaas met pit door de toevoeging van drie soorten peper. De kaas is lekker pittig van smaak met een zoet tintje door de toevoeging van karamel. Dit past heel mooi bij de gebakken spekreepjes en de blokjes ananas die aan de quiche zijn toegevoegd.

De geraspte Boer’n Trots peper trio meng ik niet alleen door het beslag maar rasp ik ook nog over de bovenkant voor de quiche de oven in gaat. Het resultaat is een quiche met een zomers tintje. Een Quiche Hawaii met ananas en spekblokjes. Serveer de quiche direct uit de oven, of afgekoeld.

–> Heb je de smaak te pakken en wil je vaker voor quiche gaan? Op deze pagina hebben we alle quiche-recepten en hartige taarten voor je op een rijtje gezet.

Quiche Hawaii

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op