Quiche Hawaii – met ananas en spekblokjes
Bewaren
Vandaag heb ik een heerlijke zomerse quiche voor jullie gemaakt. Toen ik deze Quiche Hawaii had gegeten dacht ik: waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht? Hij is zo lekker!
Deze quiche bevat al het goede van een pizza Hawaii, maar dan dus verwerkt in een quiche. Heerlijk tijdens een lunch of als makkelijke avondmaaltijd.
Fruit in warme gerechten, dat is iets waar niet iedereen van houdt. Maar als je van kip Hawaii en een pizza Hawaii houdt dan valt deze quiche Hawaii ook zeker bij jou in de smaak! De quiche Hawaii is een ideale zomermaaltijd, bij de lunch of als avondmaaltijd.
Tip: bij dagjes weg kun je quiches zoals deze ook gemakkelijk meenemen. Je eet het namelijk zo uit het vuistje. En je kunt het zowel warm als koud eten, dus opwarmen is niet nodig.
Quiche Hawaii
De quiche Hawaii heeft een basis van quichedeeg. Hierop giet ik een beslag van eieren met crème fraîche. Door het beslag meng ik in dit geval gebakken spekreepjes, blokjes verse ananas, ringetjes lente-ui en Boer’n Trots kaas.
Voor deze quiche Hawaii gebruik ik de Boer’n Trots peper trio kaas. Een kaas met pit door de toevoeging van drie soorten peper. De kaas is lekker pittig van smaak met een zoet tintje door de toevoeging van karamel. Dit past heel mooi bij de gebakken spekreepjes en de blokjes ananas die aan de quiche zijn toegevoegd.
De geraspte Boer’n Trots peper trio meng ik niet alleen door het beslag maar rasp ik ook nog over de bovenkant voor de quiche de oven in gaat. Het resultaat is een quiche met een zomers tintje. Een Quiche Hawaii met ananas en spekblokjes. Serveer de quiche direct uit de oven, of afgekoeld.
–> Heb je de smaak te pakken en wil je vaker voor quiche gaan? Op deze pagina hebben we alle quiche-recepten en hartige taarten voor je op een rijtje gezet.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche hawaii – met ananas en spekblokjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.Stap 3
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ¾ van de blokjes ananas, ¾ van de ringetjes lente-ui en ¾ van de gebakken spekblokjes door het beslag.
Stap 5
Giet het beslag in de quichevorm. Verdeel de overige geraspte Boer’n Trots peper trio kaas, blokjes ananas en gebakken spekblokjes over het beslag.
Stap 6
Bak de Hawaii quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Stap 7
Garneer met overige ringetjes lente-ui en geraspte Boer’n Trots peper trio kaas.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche hawaii – met ananas en spekblokjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.Stap 3
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ¾ van de blokjes ananas, ¾ van de ringetjes lente-ui en ¾ van de gebakken spekblokjes door het beslag.
Stap 5
Giet het beslag in de quichevorm. Verdeel de overige geraspte Boer’n Trots peper trio kaas, blokjes ananas en gebakken spekblokjes over het beslag.
Stap 6
Bak de Hawaii quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Stap 7
Garneer met overige ringetjes lente-ui en geraspte Boer’n Trots peper trio kaas.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.