Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg. Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Rol balletjes van het deeg. Verdeel de balletjes hierna over de bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden in de oven.
Laat de red velvet koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken harder.
Smelt de overige witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. ‘Drizzle’ dit over de afgekoelde koeken. Laat de chocolade opstijven.
Bewaar de red velvet koeken met witte chocolade in een afgesloten koektrommel of plasticszak.