Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Red velvet koekjes met chocolade

Super lekkere red velvet koekjes met chocolade. Geluk en liefde in een koekje. Niet alleen om zelf op te eten, maar ook om weg te geven.

20 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Red velvet koekjes met chocolade

Vandaag deel ik hele lekkere red velvet koekjes met chocolade. Lekkere koekjes = liefde, geluk en happiness. Daarvan kan de wereld wel wat meer gebruiken, dé reden om deze lekkere koekjes te bakken dit Valentijnsweekend.

Ik ben eigenlijk altijd een beetje tegen Valentijnsdag en doe er hier op de blog ook niet altijd aan mee. Het is zo commercieel. Waarom zou je deze dag ineens wat extra’s doen voor je geliefde, dat kan toch ook iedere andere dag van het jaar? Het ligt er zo dik bovenop.

Dit jaar is het anders. De wereld kan wel een beetje extra liefde gebruiken, juist nu. Ga daarom aan de bak en stop al je liefde in deze super lekkere red velvet koekjes. En maak een extra batch zodat je ze meteen uit kunt delen bij familie, vrienden of in de buurt.

Red velvet koekjes met chocolade

Red velvet koekjes met chocolade

Koekjes met chocolade zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Daarom kon ik het niet laten ook bij deze red velvet koekjes chocolade te gebruiken. Twee keer. Niet alleen de witte chocolade waarmee ik de koekjes versier, ook met chocolate chips die ik door het beslag meng. Dubbel chocolade, dus de koekjes zijn dubbel zo lekker 😉

De rode kleurstof maakt er red velvet koekjes van. Heb je geen kleurstof in huis, dan kun je de koekjes ook zonder kleurstofbakken. Dan worden het chocolade chip cookies.

Goed om te weten: Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Na het afkoelen worden ze harder en zelfs een beetje cripsy, met een zachte binnenkant.

Tip: Je kunt de red velvet koekjes na het bakken uitsteken in een hartje. Als de koekjes half afgekoeld zijn en nog zacht zijn gaat dat heel makkelijk. En de restjes koek die dan overblijven, die eet je lekker zelf op.

Red velvet koekjes met chocolade

Red velvet koekjes met chocolade

Ingrediënten

koeken
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze red velvet koekjes met chocolade

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
2
Stap 2
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
3
Stap 3
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg. Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de vriezer.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
5
Stap 5
Rol balletjes van het deeg. Verdeel de balletjes hierna over de bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden in de oven.
6
Stap 6
Laat de red velvet koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken harder.
7
Stap 7

Smelt de overige witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. ‘Drizzle’ dit over de afgekoelde koeken. Laat de chocolade opstijven.

8
Stap 8
Bewaar de red velvet koeken met witte chocolade in een afgesloten koektrommel of plasticszak.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

11 reacties

Janti
3/5 sterren

Een lekker recept! Alleen zijn sommige stappen wat onduidelijk. Bijvoorbeeld wanneer je de vormpjes gebruikt en wanneer je de kleurstof toevoegd en de hoeveelheid hiervan. Onze koekjes waren 'gewoon' bruin.

Laat een bericht achter

Rita Briesum
4/5 sterren

Ik gebruik rode kleurstofpoeder van de chinese toko, doe er net zoveel in tot het een mooie rode kleur heeft!

Laat een bericht achter

Nicoline

Hi Brenda, Ik heb dezelfde vragen. Moet je de bolletjes platdrukken? Wanneer moet de rode vloeistof erbij? Welke kleur moet het deeg hebben voordat je het bakt/gemengd is? Bij mij is het nu roze maar heb echt aanzienlijk meer als een paar drupjes rood erbij moeten doen (ik had kleurstof van de Xenos). Kan nog niet zeggen hoe ze na het bakken zijn geworden want dat moet nog gebeuren, deeg staat nu in de vriezer!

Laat een bericht achter

Nicoline

Helaas, dit zijn geen red velvet maar very light pink velvet cookies geworden. Ik lees op diverse andere receptensites ook dat er in red velvet altijd cacoa gebruikt moet worden icm rode kleurstof. De cacao ontbreekt in dit recept?

Mirjam

Hoi Brenda, De koekjes zien er heerlijk uit, ik ga ze zeker een keertje maken. Een vraagje. Moeten de balletjes een beetje platgedrukt worden voordat ze de oven ingaan? Ik hoor het graag. Groetjes, Mirjam

Laat een bericht achter

Miranda

Hoi hoi, Leuk recept, waar koop je de rode kleurstof? Zou het ook met bv bietensap kunnen? Alvast bedankt voor je antwoord . Groetjes Miranda

Laat een bericht achter

Marisela

Hi Brenda, Net de koekjes gebakken en ze zijn super lekker! We (mijn dochter en ik) vroegen ons wel af wanneer en hoeveel druppels kleurstof erbij moest. Stond niet in de bereiding. Dank voor dit gezellig recept!! Grt Marisela

Brenda Hoff

Hoi Miranda, de rode kleurstof heb ik gekocht bij en speciaal taartwinkeltje. Maar ze verkopen ze ook bij leusktetaartenshop en soortgelijke websites. Supermarkten verkopen ook kleurstof, meestal van dokter Oetker. Vervangen door bietensap kan wel, echter heb ik hier geen ervaring mee en kan ik niet aangeven hoeveel je dan nodig hebt.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op