Eens een keer een ander recept met andijvie? Serveer deze andijvierolletjes met vis. Ideaal voor het kerstdiner!
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2kleine stronken andijvie
20plakjesbacon
600gramtilapiakan ook met een andere witvis
zout
olijfolie
Instructies
Voorbereiding:
Bestrooi de vis aan beide zijden licht met zeezout. Dek af met plastic folie en laat onder lichte druk minstens 10 minuten staan (zet er bijvoorbeeld een plateau of bord op met een zware schaal).
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de andijvie en was de stronken in ruim koud water. Blancheer de stronken andijvie in zijn geheel 2 minuten in ruim kokend water met zeezout. Laat direct in ijskoud water afkoelen. Knijp met beide handen het vocht uit de andijvie. Halveer de andijvie over de lengte, laat de wortelaanzet er aan zitten, en dep goed droog op keukenpapier.
Leg 5 plakjes bacon naast elkaar op een vel plasticfolie. Leg een andijviehelft in het midden. Vouw de bacon eromheen en rol samen met de folie op tot een strakke rol. Doe hetzelfde met de andere andijviehelften.
Bewaar de andijvierollen in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 90 °C. Dep de tilapia droog met keukenpapier. Verdeel in vier gelijke stukken. Leg op een bakplateau, besprenkel de vis royaal met olijfolie en gaar circa 8-10 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte).
Haal intussen het folie van de andijvierollen. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de rollen op laag vuur goudgeel en warm in ongeveer 4 minuten.
Snijd de andijvierollen in 3 medaillons en verdeel over de borden. Leg hier de stukjes vis op.
Besprenkel met olie.
Notities
Serveer er aardappelpuree, pommes deuches of aardappelschijfjes bij.