Ga naar de inhoud

Andijvierolletjes!

Eens een keer een ander recept met andijvie? Serveer deze andijvierolletjes met vis. Ideaal voor het kerstdiner!

30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Stap 1

Bestrooi de vis aan beide zijden licht met zeezout. Dek af met plastic folie en laat onder lichte druk minstens 10 minuten staan (zet er bijvoorbeeld een plateau of bord op met een zware schaal).

2
Stap 2

Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de andijvie en was de stronken in ruim koud water. Blancheer de stronken andijvie in zijn geheel 2 minuten in ruim kokend water met zeezout. Laat direct in ijskoud water afkoelen. Knijp met beide handen het vocht uit de andijvie. Halveer de andijvie over de lengte, laat de wortelaanzet er aan zitten, en dep goed droog op keukenpapier.

3
Stap 3

Leg 5 plakjes bacon naast elkaar op een vel plasticfolie. Leg een andijviehelft in het midden. Vouw de bacon eromheen en rol samen met de folie op tot een strakke rol. Doe hetzelfde met de andere andijviehelften.

4
Stap 4
Bewaar de andijvierollen in de koelkast.

Bereiding:

1
Stap 1
Verwarm de oven voor op 90 °C. Dep de tilapia droog met keukenpapier. Verdeel in vier gelijke stukken. Leg op een bakplateau, besprenkel de vis royaal met olijfolie en gaar circa 8-10 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte).
2
Stap 2
Haal intussen het folie van de andijvierollen. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de rollen op laag vuur goudgeel en warm in ongeveer 4 minuten.
3
Stap 3
Snijd de andijvierollen in 3 medaillons en verdeel over de borden. Leg hier de stukjes vis op.
4
Stap 4
Besprenkel met olie.

Andijvierolletjes!

Dat ik fan ben van 24kitchen is inmiddels geloof ik wel bekend. Mijn tv kan uren achter elkaar op deze zender staan. Vaak ben ik ondertussen iets anders aan het doen, stukjes voor mijn blog schrijven of koken bijvoorbeeld. Vaak luister ik dan met een half oor naar de tv, en soms pik ik dan iets op waarmee ik meteen aan de slag wil.
Toen ik deze andijvierolletjes van Angélique Schmeinck in het programma ‘Impress your friends’ zag dacht ik: Wat een leuk idee om andijvie te serveren, dat wil ik ook!

Ik hou van andijvie, maar ik eet het eigenlijk altijd als stamppotje, met spekjes.

Wil je met kerst iets anders dan gourmet? Maak dan deze leuke (en lekkere) andijvierolletjes!
Dit ziet er toch feestelijk uit?

Het maken van de andijvierolletjes is niet moeilijk. De andijvie laat je heel aan de stronk. Alleen de buitenste lelijke bladeren verwijder je. Daarna blancheer je de andijvie kort, ongeveer 2 minuten, in kokend water. Daarna koel je de andijvie af in ijskoudwater. Hierdoor blijft de andijvie mooi groen. Het vocht knijp je er uit.

Omdat mijn andijviestronk niet zo dik was heb ik hem niet gehalveerd. Ik heb hem in zijn geheel in de bacon gerold. De andijvierol kun je in de koelkast bewaren.

Ongeveer 10 minuten voor je aan tafel gaat bak je de vis. Dit kan in een koekenpan, of even in de oven. Ook bak je de andijvierol rondom aan in een koekenpan.

Serveer bij deze heerlijke andijvierolletjes een aardappelpuree, pommes deuches of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op