Een heerlijke maaltijdsoep met een Italiaans tintje. Tomatensoep met ravioli.
Gang Soep
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
1uigesnipperd
2teentjesknoflook
2winterwortelsgeschrapt
2tomatenin stukjes
1eetlepelItaliaans kruiden
1bliktomatenblokjes(400 gram)
400mlwater
1bouillonblokje
1pakjemini ravioliik nam 4-kazen ravioli
paar blaadjes verse basilicumter garnering
snippers Parmezaanter garnering
olijfolieom in te bakken
Instructies
Verwarm een pan met olijfolie op het vuur. Fruit de ui en knoflook aan. Snijd de wortel in kleine stukjes, voeg deze samen met de blokjes tomaat toe. Bak even kort mee.
Doe hierna de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes, water en het bouillonblokje erbij. Roer door en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten pruttelen.
Eventueel kun je de soep pureren, in dit geval heb ik het niet gedaan. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg hierna de (mini) ravioli toe en verwarm dit nog 4 tot 6 minuten mee.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met fijngesneden verse basilicum en snippers Parmezaan.