Ga naar de inhoud

Tomatensoep met ravioli

Een heerlijke maaltijdsoep met een Italiaans tintje. Tomatensoep met ravioli.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een pan met olijfolie op het vuur. Fruit de ui en knoflook aan. Snijd de wortel in kleine stukjes, voeg deze samen met de blokjes tomaat toe. Bak even kort mee.
2
Stap 2
Doe hierna de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes, water en het bouillonblokje erbij. Roer door en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Eventueel kun je de soep pureren, in dit geval heb ik het niet gedaan. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
4
Stap 4
Voeg hierna de (mini) ravioli toe en verwarm dit nog 4 tot 6 minuten mee.
5
Stap 5
Verdeel de soep over de kommen en garneer met fijngesneden verse basilicum en snippers Parmezaan.

Tomatensoep met ravioli

Vandaag gaan we voor een super simpele makkelijke maaltijd. Een maaltijdsoep, met een twist. Namelijk tomatensoep met ravioli. Ideaal voor bij pakjesavond, als je eigenlijk al een beetje vol zit van de kruidnoten, banketletter en ander lekkers. Dan gaat een kommetje soep er nog wel in toch?

We hebben een heerlijk sinterklaasweekend voor de boeg. Ik houd er zo van! <3 Nu mijn meiden allebei helemaal in het sinterklaasverhaal zitten is het extra leuk. Afgelopen weekend heeft baby-pietje bij ons gelogeerd, dat was helemaal geweldig natuurlijk šŸ˜‰

Tomatensoep met ravioli

Wat wij dit weekend eten weet ik nog niet, maar de kans is groot dat zondag na pakjesmiddag een soep zoals deze op het menu staat. De meiden houden er ook erg van, zo eten ze meteen weer wat groenten. En daarbij een lekker stokbroodje om in te dippen en je bent klaar.

Tomatensoep met ravioli

Deze maaltijdsoep, tomatensoep met ravioli is een klassieke tomatensoep met als extraatje mini ravioli erin.

De basis van deze maaltijdsoep is een tomatensoep van verse tomaat met wortel, ui en knoflook met een blik tomatenblokjes en bouillon. Ik breng de soep extra op smaak met Italiaanse kruiden. Je kunt ervoor kiezen om de soep te pureren of om hem grof te laten zoals ik heb gedaan. Let op, als je wel wilt pureren doe dit dan voordat je de ravioli toevoegt.

De ravioli garen we kort in de soep. In dit geval heb ik 4-kazen mini ravioli genomen, wees vrij om een andere gevulde ravioli te nemen als je dat liever wilt.

Garneer de kommen soep met verse basilicum en snippers Parmezaanse kaas.

Tomatensoep met ravioli

Tomatensoep met ravioli

Soep als maaltijd

Is soep met ravioli iets te veel buiten je comfortzone? Dan kan een andere maaltijdsoep natuurlijk ook. Er staan al vele recepten voor maaltijdsoepen op Brenda Kookt.

Een paar toppers die ik je graag wil tippen zijn deze:

Tip voor een lekker broodje bij de soep: deze knoflookbroodjes zijn mega lekker!

Tomatensoep met ravioli

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

1 reactie

Jacqueline

Hoi Brenda, wat bedoel je precies met "mini" ravioli en waar koop je die dan? Zowel bij AH als de Jumbo kennen ze geen "mini" ravioli.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op