Ga naar de inhoud

Geroosterde pompoensoep

Na de feest (en vreet) maand doen we nu in januari weer even normaal. Ik voel me na december altijd een beetje opgeblazen. Ik heb heerlijk gegeten maar nu wil ik weer even gezond. Back to basic. Lekker veel groenten en lichte gerechten. Vandaag gaan we voor een soepje. Een heerlijke geroosterde pompoensoep. Door de

Geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep txt

Na de feest (en vreet) maand doen we nu in januari weer even normaal. Ik voel me na december altijd een beetje opgeblazen. Ik heb heerlijk gegeten maar nu wil ik weer even gezond. Back to basic. Lekker veel groenten en lichte gerechten.

Vandaag gaan we voor een soepje. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Door de pompoen samen met de ui en knoflook te roosteren wordt de soep extra vol van smaak. De soep is ook lekker stevig, hierdoor is het bijna een maaltijdsoep. Neem een flinke kom met een broodje er bij om in de soep te dippen en je hebt genoeg.

De afgelopen weken heb ik deze soep al drie keer gemaakt, dat zegt genoeg toch?

Geroosterde pompoensoep 02

Geroosterde pompoensoep

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel salieblad (gedroogd)
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel ter garnering een scheutje kookroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd de pompoen in parten. Leg de parten pompoen op de bakplaat. Pel de uien en snijd in kwarten, verdeel dit tussen de parten pompoen op de bakplaat. Kneus de teentjes knoflook en verdeel dit ook rondom de pompoen. Strooi de blaadjes rozemarijn en salie over de pompoen, besprenkel met olijfolie. Bak dit 40 minuten in de oven totdat de pompoen mooi zacht is.

Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil in een grote pan. Voeg de knoflook en ui er ook bij. Voeg de bouillon er bij en pureer het geheel. Voeg een beetje honing toe en kook dit een paar minuten door. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Tip: voeg extra water of bouillon toe als de soep te dik is. Dit is afhankelijk van de grootte van de pompoen die je hebt gebruikt.

Bekijk ook andere recepten

16 reacties

Annemay

Voor een beetje pit enkele druppels tabasco toegevoegd.

Laat een bericht achter

Corry

goede morgen, ik ga straks de pompoensoep maken, ben benieuwd.

Laat een bericht achter

Margreet

Dit is een heerlijke pompoensoep. Ik laat de pompoen gewoon in de schil en pureer het mee. Nog meer gemak.

Laat een bericht achter

Julia

Super lekker soepje!

Laat een bericht achter

Leonie Dominicus

De "soep" staat in de oven...............wat een leuk recept. Ik zocht een voorgerechtje voor bij een tapasborrel en dit is hem geworden. Het ruikt nu al verrukkelijk.........jammer dat ik de geur niet mee kan sturen!

Laat een bericht achter

Leonie Dominicus

Hij is klaar en te lekker! Heerlijk simpel om te maken! Dank voor het recept!

Irma

Soepje net gemaakt, smaakt heerlijk! Dank je wel voor het recept!

Laat een bericht achter

Hans

Geweldig recept! Ik heb net met verbazing genoten van een soep van eigen hand(niet mogelijk zonder Brenda's recept). Dank je Brenda, ik houd je site in de gaten.

Laat een bericht achter

Heleen

Heerlijke soep! Bij gebrek aan honing gembersiroop toegevoegd. Top!

Laat een bericht achter

Pien

Wij vonden het heerlijk! Gisterenavond gemaakt, vanavond opgewarmd en de honing toegevoegd. Wordt toegevoegd aan ons receptenboek!!!

Laat een bericht achter

Monique

Ik ben deze soep op dit moment aan het maken ;) hoop dat deze zal smaken!

Laat een bericht achter

Monique

Gemaakt en geproefd, het smaakt niet vies maar is toch niet helemaal mijn smaak.

hannema-annemieke

Hoi Brenda, Hoe veel gram pompoen op een liter bouillion. Soep was te dik! groetjes Annemieke.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Annemieke, ik heb de pompoen niet gewogen maar gebruikte een 'gemiddelde' flespompoen. Als de soep te dik is kun het verdunnen met extra water of bouillon.

Nicole

Ik heb nog een "gewone" pompoen liggen. Morgen dus maar dit lekkere soepje gaan maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Nicole! Ideaal voor in het weekend :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op